CULTUURNATIONAAL

VOGELBESCHERMING ZEER VERONTRUST OVER REGEERAKKOORD

Niet alleen de normaal denkende burger is verontrust over het regeerakkoord. Ook de vogelbescherming is het en niet zo’n beetje ook. Het ging sowieso al niet zo geweldig met natuur en de beestjes die erin leven, nu ook nog eens een regeerakkoord waarmee het alleen nog maar verder achteruit holt.

Landgraaf, 3 oktober 2024, 23:00

Het kabinet-Schoof maakt steeds minder vrienden. Nu laat ook de Vogelbescherming van zich horen. De ‘boerenlandvogels’, zoals de grutto en veldleeuwerik, zijn al sterk afgenomen, in de afgelopen 60 jaar met 70% ! En nu komt er een regeerakkoord waarin plannen die de natuur in deze tegemoet zouden moeten komen, stopgezet gaan worden. Plannen worden stopgezet, budgetten worden gekort. anders gezegd; het kabinet komt in dit regeerakkoord allesbehalve met concrete plannen om de natuur te helpen.

Het gaat in Nederland al jaren zelfs zo ver dat de Europeese Commissie onlangs een inbreukprocedure gestart is omdat Nederland weidevogels en hun leefgebieden onvoldoende beschermt. En nu komt er dan dit regeerakkoord…

Rampzalig en vooral schandalig…

wie meer informatie wil over de vogelbescherming kan terecht op: www.vogelbescherming.nl

Bron: Vogelbescherming

afbeelding: Wikicommons

Please follow and like us:
Help-Desk