NATIONAAL

SJAAL VAN SOLIDARITEIT OP WERELDARMOEDEDAG

Het is en blijft een thema dat helaas eeuwigdurend schijnt te zijn: armoede. In een wereld die barst van de rijkdom is de trieste waarheid echter dat armoede veel en veel vaker voorkomt dan genoemde rijkdom. En ook al is het maar een eerste begin, iedere kans die er is om die armoede aan te pakken zal benut moeten worden. Op 17 oktober is er zo’n kans.

Landgraaf, 22 september 2024, 20:06

De wereld telt steeds meer miljardairs en diegenen die het al zijn worden alleen nog maar rijker en rijker. Nog maar te zwijgen over de zogenaamde wereldleiders zoals Erdogan of Poetin die er helemaal een potje van maken. Voor menigeen mag de rijkdom, die hand in hand gaat met armoede, de ver van m’n bed show zijn. Zo ver weg is die armoede echter niet. Ook hier in Nederland rammelt het aan alle kanten.

Kinderen die met honger naar school gaan, volwassenen die met kapotte en tot op de draad versleten schoen rondlopen, mesnen die de tandarts maar overslaan want dat trekt hun beurs simpelweg niet. En dan staat er nu ook nog de winter voor de deur en dat met de energieprijzen van nu…

Op Wereldarmoededag, 17 oktober, wordt er om de duidelijk te maken dat niemand in de kou mag staan op de trappen van het station te Utrecht de langste sjaal van Nederland uitgerold. Als er bijvoorbeeld een minimumloon komt van €16,- en de rijkste 10% meer gaan belasten hoeft er inderdaad niemand kou te lijden of met honger naar school te gaan.

Doe mee en lever een of meerdere oude sjaals in bij een van de vakbondshuizen bij jou in de buurt en kom op 17 oktober om 11:00 uur naar Utrecht om de actie bij te wonen.

Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op: www.fnv.nl

Please follow and like us:
Help-Desk