REGIONAALSPORT

ATLETIEK OP ZIJN MOOIST BIJ ACHILLES TOP KERKRADE

Een top dag bij Atletiek Vereniging Achilles Top te Kerkrade. Een nieuw ingericht veld, inclusief nieuwe baan, het Zuid-Nederlands Kampioenschap 2024 en dan en passant het mooiste atletiekweer mogelijk. Echter bovenal heel veel mooie atleten en nog mooiere sport. Een verslag met de nodige beelden ter illustratie.

Landgraaf, 22 september 2024, 20:38

Mooier kan het bijna niet. Atleten die op sportieve wijze voor de hoogste eer strijden terwijl het zonnetje schijnt. Een nieuw ingerichte locatie voorzien van alles wat nodig is om het Zuid-Nederlands Kampioenschap tot een geslaagd evenement te maken. Jong en oud gingen er dan ook vol voor.

Voor de een kan het niet ver genoeg..

Voor de ander niet snel genoeg…

En nummer drie gaat het niet hoog genoeg…

Enkele uitslagen om duidelijk te maken dat er wel degelijk ook in Zuid-Nederland meer dan aardig gescoord werd. Bij het discuswerpen wist Etiènne Orbons, Unitas, te winnen met 43,71. Rick Faasen, Scopias, had 17,98 nodig om de 110 meter horden achter zich te laten en als eerste over de finish te gaan, Eva Huirne had 1:11,13 nodig om 400 meter horden te passeren. En dan zijn er bijvoorbeeld ook Lili Phiipsen, Maureen Mols of Laura van den Brand die een persoonlijk record of een beste seizoensprestatie wisten neer te zetten in het speerwerpen. En dat is dan slechts een kleine greep uit de uitslagenlijst van het ZNK 2024.

We willen bij deze ook niet onvermeld laten wat er zo mooi is aan atletiek. Een van de mooiste zaken is de onderlinge sportieviteit. Natuurlijk en vanzelfsprekend wordt er gestreden voor de winst. Cadeautjes zijn er niet, of althans, niet op dat vlak. Wel ergens anders, en Etiènne Orbons leverde daar een mooi voorbeeld van. Midden in de wedstrijd even de tijd nemen om een van de jongere en minder ervaren atleten wegwijs te maken in het technisch gedeelte van het werpen. Gewoon, simpelweg even tussen de worpen door. Wellicht er niet eens bij stilstaand hoe mooi zo’n gebaar is. Dat is sport op zijn mooist.

Wie er meer over wil weten of eens een kijkje wil nemen bij Achilles Top kan terecht op: www.achillestop.nl

Please follow and like us:
Help-Desk