CEDAR SPRING IN THEATER LANDGRAAF

New Folk gebracht door: Maartje Kleijnen en Ron Janssen of te wel Cedar Spring.

Het Eygelshovense duo Cedar Spring gaat na lange tijd weer het podium op, en wel in Theater Landgraaf. Bij dit optreden zullen zij er niet alleen voor staan. A Quadrant en ’t Gevolg zullen er samen met hun een bijzondere avond van maken. Bij deze al enige informatie.

Landgraaf, 24 september 2022, 20:41

Op zondag 16 oktober aanstaande treden de genoemde drie groepen op in Theater Landgraaf met een gevarieerd programma aan rootsmuziek. Van americana tot singer-songwriters en van Nederlandstalig tot instrumentaal.

A Qudrant brengt ‘Anglo -americana’: songs, tunes en melodiëen van beide zijden van de Atlantische oceaan. Soms van dicht bij huis, dan weer van verre, uitgestrekte, mistige streken. En menigmaal ontmoeten die streken elkaar in een oorspronkelijke muzikale verstrengeling.

’t Gevolg werkt een minder voor de hand liggend maar bijzonder gevarieerd repertoire uit, en dat voor eigen plezier maar tevens ook om de luisteraar te verrassen. De groep maakt zelf akoestische arrangementen van traditionele muziek uit zeer uiteenlopende landen: van Mexico tot Zweden, van Frankrijk tot Canada. Nu eens ingetogen, dan weer onstuimig, maar steeds dicht bij het hart.

Cedar Spring is de thuisbasis van Maartje Kleijnen en Ron Janssen en is momenteel bezig aan een reizend festival genaamd ‘New Folk Sounds A-Live’. Al elf jaar zit het tweetal in een achtbaan vol eigen geschreven songs, die nauw aansluiten bij het alternative country-genre. Met harmoniëerende zang en gewapend met gitaren speelt Cedar Spring vooral eigen werk, hier en daar afgewisseld met een ludieke cover. Tijdens dit optreden speelt Cedar Spring met een volwaardige band bezetting, samen met bassist Wim Geraets en drummer Ronald Jeurissen.

Waar en wanneer? Op zondagmiddag 16 oktober opent de zaal om 14:00 uur, het concert begint om 14:30. De entree bedraagt €14,50 en kaarten kan men reserveren via e-mail: reserveren@theaterlandgraaf.nl. Het theater is gelegen aan de Kerkberg 4 te Waubach, Landgraaf.

Foto: Ron Janssen

Please follow and like us:
Help-Desk