NU OOK VIJLEN-HOLSET IN ROUTE DES VINS

Met steeds meer wijngaarden die in het Limburgse uit de grond schieten, internationale prijzen winnend en ook nog eens Beschermde Oorsprong Benaming (BOB) in hun benaming dragen mogend, wordt Limburg dus steeds beter vertegenwoordigd op de wijnkaart. En daar heeft de gemeente Vaals zich dan nu ook aan toegevoegd.

Landgraaf, 15 september 2022, 23:30 uur.

De wijngaarden in Holset en Vijlen maken deel uit van Nederlands hoogst gelegen gemeente: Vaals. Door hun ligging, qua hoogte, bodemsamenstelling, druivenrassen en geologie beschikken de wijnen over een bijzondere kwaliteit. Het oudste wijnhuis binnen deze regio is Wijndomein St. Martinus. Deze wijngaard is met 28 hectare meteen de grootste van Nederland. Het tweede domein is Domein Holset, gevestigd in 2008 en daar heeft men zich gespecialiseerd in mousserende wijnen.

Beide wijngaarden zijn te bezoeken in de Route de Vins Vijlen-Holset. Dat levert dan meteen een schitterende wandeling op van zo’n 11 kilometer door het Limburgse heuvellandschap.

Zeker de moeite waard, vooral in september met de extra beleving tijdens de wijnoogst! Ook in het najaar dus iets moois en aparts voor de wandelaar en/of wijnliefhebber! Meer informatie is te vinden op: www.partners.visitzuidlimburg.nl/wijnregio

Please follow and like us:
Help-Desk