LIMBURGS MOOISTE 2022: LEKKER GENIETEN

En zo begint dat dan, letterlijk en figuurlijk. Fotografie: DLC

Hoe ver startnummer 043 gefietst heeft tijdens deze editie van Limburgs Mooiste weten we niet. Net zo min als dat we weten hoeveel 043 nog gaat afleggen, maar dat het begin gemaakt is moge duidelijk zijn. En het is een mooi begin en wel voor meerdere redenen.

Landgraaf, 11 juni 2022, 21:29

Naam en leeftijd van 043? Onbekend. Is het van belang? Voor 043 en zijn familie: ja, voor de rest: nee. Wat wel van belang is dat 043 door zijn ouders al heel jong op een verantwoorde wijze met ‘sportief bezig zijn’ kennis maakt. En daar schort het helaas veel te vaak in de huidige maatschappij. Chapeau voor de ouders die het wel doen. En dan zitten we dus meteen bij een van de essentiële onderdelen van Limburgs Mooiste: gezond bezig zijn op een verantwoorde wijze.

Goed gemutst langs de treurwilg bij kasteel Strijthagen te Landgraaf. Foto: DLC

Met rond de 12.000 deelnemers mag de organisatie niet mopperen. En ze komen van heinde en verre, uit binnen- en buitenland. Bij Mondo Verde te Landgraaf komen twee Japanners op hun racefiets voorbij zoeven. Of ze iemand op de hielen zat? Niet echt, maar hard fietsen konden ze! En ze genieten er met volle teugen van. Alles wat Limburgs Mooiste te bieden heeft nemen ze in zich op, en voor de rest van hun leven met zich mee. Top toch?

KORTE OPSOMMING

De organisatie staat als een huis. Een ruim opgezette camping, stands voor de echte en minder echte fietsfanatiekelingen, 11 verschillende routes waarvan er 3 speciaal voor de MTB’ers, afstanden van de routes variëren van 45 tot 245 kilometer en het hoogste te overwinnen aantal hoogtemeters is maar liefst 2950 meter. Van gemakkelijk tot echt zwaar, voor elk wat wils. Bovendien gaat iedere route wel stuk voor stuk door het schoone Limburgse landschap, ook daar kunnen de deelnemers dus uit kiezen. En dan tijdens deze editie ook nog eens een super weertje: lekker in de zon, maar niet te gek warm. Perfect fietsweertje dus.

Vanavond zal er nog menig biertje op het terrein genuttigd worden door de campinggasten en het zij ze gegund: van harte! Tot slot nog deze, niet iedereen is een fietser, toch? Voor de hardlopers hebben we deze: de OBVION RUN te Heerlen. En die moet dus nog komen en wel op zondag 18 september. Inschrijven of meer weten? Kijk dan op: www.obvionrun.nl

Please follow and like us:
Help-Desk