NIEUWE KONINGSDEN VOOR PETER & YVONNE

Yvonne en Peter Thomissen genieten volop van een van hun hoogtepunten als koningspaar. Foto: DLC

Landgraaf, 17 april 2022, 19:54

Duidelijk zichtbaar geniet het Schaesbergse koningspaar van een van de spaarzame momenten waarop het kan, en vooral waarop het weer mag. Schutterij St. Hubertus Schaesberg begaf zich naar het Waubachse om aldaar wederom de koningsden te plaatsen. Een reportage.

Het zal je maar gebeuren: Peter Thomissen werd koning en Yvonne Thomissen erekoning. Maar dan wel al in oktober 2020, dat bleven zij in 2021 en ook in 2022, en in al die tijd liepen zij een bak aan mooie momenten mis. Geen OLS, geen federatiefeest, geen bondsfeesten en ga zo maar door. Al die momenten waar je net als koningspaar naar toe leeft, vielen weg. Was en is dat voor Yvonne en Peter Thomissen reden om te treuren en bij de pakken neer te zitten? Nee, allerminst niet. De momenten die er wél zijn, worden volop benut om er wel degelijk alles uit te halen wat er in zit. En laten we wel wezen, die momenten zijn er bij St. Hubertus meer dan voldoende.

Spaarzame momenten

Een van die spaarzame momenten was er gisteren op zaterdag 16 april. De Schaesbergse schutterij St. Hubertus begaf zich in vol ornaat naar het Waubachse om vanuit gemeenschapshuis d’r Sjtee Uul een ommetje te maken naar de om de hoek gelegen Rector Fischerstraat. Met het onmiskenbaar Schaesbergse tromgeroffel, en door de koningsden een tiental meter langer dan normaal, werd dan ook het laatste end afgelegd. De uit de Groenstraat afkomstige den werd snel en zonder al te veel moeite binnen enkele minuten op zijn plek gezet. ‘Op de plaats rust, ingerukt mars’ en de hele geüniformeerde bups verplaatste zich naar de tuin van huisnummer 18 om zich daar dan ook maar meteen helemaal thuis te voelen.

En eigenlijk draait het niet om die koningsden, bondsfeest, ’n OLS of wat dan ook. Dat die ‘hele geüniformeerde bups’ zich waar dan ook ‘meteen thuis voelt’ is de essentie van het verhaal. Ze komen bij mekaar en het voelt goed, daar draait het om. Peter en Yvonne zullen nog minimaal tot oktober van dit jaar als dubbel koningspaar van hun spaarzame momenten kunnen genieten. Inderdaad minder momenten dan normaal, dat klopt, maar wel momenten die in hun leven een apart plekje zullen vinden, en vooral momenten die de moeite meer dan waard waren.

Meer informatie over Schutterij St. Hubertus is te vinden op: www.sjaasberg.nl

Fotografie: DLC

Please follow and like us:
Help-Desk