DE VERKIEZINGEN EN HET PROKKELDUO

Bij de gemeente is men dolblij met Renée Meijs en Roel Peters. Renée en Roel zijn twee cliënten van Sticting Radar met een licht verstandelijke beperking. Zij zullen tijdens de verkiezingen op 16 maart als vrijwilliger aan de slag gaan in het Burgerhoes. Maar er is natuurlijk meer

Landgraaf, dinsdag 15 maart 2022, 20:28

Roel en Renée zullen tijdens de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen als vrijwilligers in het Burgerhoes aan het werk gaan. Daarin krijgen zij ondersteuning van maatjes Jan en Marjo. Samen vormen Renée en Jan én Roel en Marjo twee zogenaamde prokkelduo’s. Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met en iemand zónder verstandelijke beperking. Samen iets doen, dat is waar het bij het prokkelen om draait. En in dit geval gaan ze nu samen werken bij een stembureau.

Richard de |Boer, burgemeester van de gemeente Landgraaf, licht toe: “Het is belangrijk er voor te zorgen dat ook mensen met een verstandelijke beperking betrokken worden bij het democratische proces. Zij zijn méér dan hun beperking, zij kunnen en willen van betekenis zijn in de samenleving. Het is de wens van stichting Prokkel om bij deze gemeenteraadsverkiezingen in elke gemeente minstens één vrijwilliger met een verstandelijke beperking actief te laten zijn. Een wens die we als gemeente alleen maar kunnen omarmen. In Landgraaf hebben we zelfs twee duo’s. Prachtig!”

Monique Heffels, bestuurder van Radar, vult aan: “Radar staat voor een inclusieve samenleving waarin mensen met een versatandelijke beperking volwaardig meedoen. Zo wordt het stembureau in het Burgerhoes dus een inclusief stembureau. En als het goed is, hebben de twee duo’s dan niet alleen een mooie maatschappelijke bijdrage geleverd aan de samenleving, maar ook gewoon een leerzame tijd samen gehad.”

Bron: gemeente Landgraaf

Please follow and like us:
Help-Desk