SVME – FC LANDGRAAF BLIJFT IN EVENWICHT

FC Landgraaf speelde uit haar wedstrijd tegen SVME en verkaste hiervoor dus naar Mariadorp Eijsden. En voor dat we aan het verslag beginnen meteen maar een leuk weetje over SVME: het eerste speelveld van de club in 1935 had maar liefst een verval van 2,82 meter! En dan nu het verslag van Jos Steinen.

Landgraaf, 14 maart 2022, 14:07

Op zondag 13 maart stond het tweede duel van de week voor FC Landgraaf op het programma. Ditmaal de uitwedstrijd bij SVME. Op een zeer groot en moeilijk bespeelbaar veld volgde een slordige wedstrijd van beide kanten waar niemand echt aanspraak mocht maken op de overwinning.

De eerste helft begon zeer open maar met name FC Landgraaf had moeite om de bal meerdere keren van voet tot voet te laten gaan. SVME had iets meer balbezit en creëerde twee kansen. Een kopbal uit een voorzet belandde op de paal en een afgeslagen bal uit een corner kon goed worden gered door doelman Tim Mohnen. Aan de andere kant kreeg Tom Smeets een schietkans van punt 16 en had Daan dela Haije na een individuele actie misschien wel een penalty verdiend. Beide ploegen kwamen echter niet tot scoren. Ruststand 0-0.

Na rust kwam FC Landgraaf als de iets betere ploeg uit de kleedkamer en werd met name over de linkerkant enkele keren gevaarlijk. Zo werd de bal voorgetrokken na een sterke actie van jasper braad en kwam Rick Schmitz tot een poging die helaas over ging. Daarna nam de thuisploeg iets meer het inititief en werd dreigender zonder echt kansen te creëeren. Uit het niets kreeg SVME een penalty na 70 minuten spelen; Marc Meijboom wilde een bal wegwerken van punt 16 en de aanvaller van SVME liep ervoor en liet zich slim vallen. Toegegeven werd ook door menig speler van de thuisploeg dat de penalty wel goedkoop werd gegeven. Het deed echter niks af aan het feit deze uitstekend benut werd; 1-0. Amper vijf minuten later stond het alweer gelijk.

Lees verder onder de afbeelding

Een schitterende vrije trap van Raul Erkens belandde van zo’n 20 meter in de kruising; 1-1. Daarna golfde het spel nog op en neer maar was het duidelijk dat beide ploegen moeite hadden met het veld en de wedstrijd van donderdag nog in de benen voelden. Einstand 1-1.

Verslag en fotgrafie: Jos Steinen.

Please follow and like us:
Help-Desk