ALETTA SMITS, DE BIBLIOTHEEK EN HET PUBERBREIN

Het zal niemand verbazen dat ook pubers vanzelfsprekend over een brein beschikken. En dat het puberbrein soms anderen zo ongeveer tot in de waanzin weet te drijven is ook bekend, maar wat, waarom en hoe? Een lezing van Aletta Smits in de bibliotheek geeft antwoord!

Landgraaf 17 oktober 2021,

“Of ze nu 12 of 20 zijn (ze zullen het zelf niet willen horen, maar tot hun 25ste is het brein van pubers in ontwikkeling…” : zo opent het persbericht van de bibliotheek. en dat is dan meteen voor menigeen schrikken. Tot je 25ste puber? Tot je 25ste wetenschappelijk gezien onvolwassen/ Oeps, daar zal dus inderdaad menigeen raar van op kijken en menigeen zal denken: “Tja, dat verklaart nogal wat!” Maar hoe zit het werkelijk?

We vervolgen verder in het persbericht: “Er is recent van alles over het puberbrein bekend gemaakt. De lezing Puberbrein zet het voor U op een rij en geeft op humoristische wijze antwoord op bovenstaande vragen. Hoe kunnen opleiders, stagebegeleiders, roosteraars en docenten daarop aansluiten? En hoe kun je als opvoeder je kind klaar stomen voor de maatschappij die geen boodschap heeft aan het bioritme van een puber? “

Aletta Smits studeerde onder andere psychologie en ict. Ze wilde eigenlijk cabaratier worden, maar ze kan niet zingen. Dat is maar goed ook want presentaties geven is mooi werk en ze prijst zichzelf gelukkig elke keer als ze voor een zaal mag staan om over dat wonderlijke puberras te vertellen.

Een lezing dus. Wanneer: woensdag 10 november. Waar: bibliotheek Landgraaf, Raadhuisplein 1. Aanvang: 19:30 uur tot 21:00 uur. kosten: €2,- voor leden bibliotheek, €3,- voor niet-leden. Aanmelden is verplicht, info@bibliotheeklandgraaf.nl of: 045 569 5660.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk