UOW’02 BOUWT GESTAAG VERDER AAN TOEKOMST

UOW’02 heeft er de afgelopen jaren geen geheim van gemaakt dat men het met de eigen jeugd wil doen. En daar wordt ook aan vast gehouden. Maar UOW’02 blijkt op meerdere fronten gestaag verder te bouwen. Een reportage.

Lambert Rinkens, Landgraaf 7 juni 2020, 18:11

Het hoofdveld is gelijk een enorme zandbak en er mag nog op gespeeld worden ook. Of althans, in de toekomst dan. Een compleet nieuwe mat wordt er aangelegd. Kunstgras dus. Nu is niet iedere voetbalfan ook meteen fan van kunstgras. En inderdaad had en heeft een natuurlijke grasmat zijn eigen charme, dat klopt. Anderzijds is het wel zo dat de tijden dat er in een helft bergop gevoetbald moest worden om dan in de tweede helft bergaf te kunnen spelen zo ongeveer lang vervlogen tijd is. Of hier een aantal hobbels en links en rechts een kuil. De thuisploeg kent letterlijk de valkuilen en de gasten krijgen 90 minuten de tijd om ze te leren kennen.

Kunstgras dus, en dat is meteen een fikse investering in de toekomst. UOW’02 heeft enkele jaren geleden de knoop doorgehakt en het besluit genomen om een toekomst in te gaan op basis van de eigen jeugd. En die lijn wordt steevast doorgetrokken. Jonge spelers stromen door naar de senioren teams, Tijn Klomp en Thijs Middeldorp deden dit tijdens de winterstop, en ook de trainers komen steeds meer voort uit de eigen jeugd. Sean Brouns maakte de stap naar de selectie in begin van het afgelopen seizoen.

De derde training in corona tijd

De trainers Rodger Pieters en Sean Brouns: een training is en blijft een training. Foto: DLC

Dat UOW’02 voor die eigen kweek heeft gekozen heeft voor en nadelen, ook dat moet eerlijkheidshalve vermeld worden. Er wordt dan weliswaar niet in de hoofdklasse of eerste klasse gespeeld, wat met spelers van her en der wellicht wel gekund had, maar daar staan wel enkele zaken tegenover die goud waard zijn voor de vereniging.

Ten eerste staat er een heel jeugdig eerste elftal op het veld, onder leiding van onder andere Rodger Pieters en Sean Brouns, en daar zit toekomst in. Een ander voordeel is dat de jeugd weet dat de mogelijkheid er is om ook inderdaad te kunnen doorstromen, mits de potentie er bij de spelers zelf is natuurlijk.

Geen cadeautjes dus op deze zondagochtend. Foto: DLC

Tot slot. We spraken nog met voorzitter Eric Verberkt en die deed nog een zaak uit de doeken betreffende de jeugd. Binnen het bestuur zijn er ideeën uitgewerkt om de jeugd nog meer bij de senioren te betrekken. De link tussen senioren en junioren wil UOW’02 nog meer versterken om zodoende ook het clubgevoel te vergroten. Verder laat Eric Verberkt weten dat er ook altijd de mogelijkheid bestaat voor ‘jongere’ leden om eens te informeren naar wat nog meer mogelijk er binnen de vereniging zijn. Gedacht zou dan bijvoorbeeld kunnen worden aan een toekomstige functie binnen het bestuur of kader, het medeverantwoordelijk zijn voor het terreinbeheer, als vrijwilliger of het meewerken aan de website van de club.

Ook de trainers, in dit geval Sean Brouns, moeten aan de bak. Foto: DLC

Gewoon enkele voorbeelden van zaken die buiten het spel zelf liggen, maar wel degelijk voor een club in de toekomst ook noodzakelijk zijn. Ook dat soort zaken horen bij het voetbal, de sport en het verenigingsleven.

Meer informatie over UOW’02 is te vinden op: http://www.uow02.nl


Please follow and like us:
Help-Desk