SPORTEN MAG WEER GEDEELTELIJK VANAF MORGEN

De roep om je eigen natuurlijk aangemaakte ‘feel good’ stofje is er al wekenlang. De lichaamseigen doping, het gelukzalig en euforisch makende endorfine, kan vanaf morgen weer in de productie. Sporten dus.

Lambert Rinkens, Landgraaf 28 april 2020, 21:18

In plaats van aan de chemische drugs of aan de vol ongezonde rotzooi zittende energy drinks, kan een mens veel beter lekker gaan sporten; immers ieder menselijk lichaam heeft van nature zijn eigen drugs. Endorfine, dopamine en serotonine zijn de bekendste hiervan. Bovendien helpt sporten tegen stress, het verhoogd je zelfvertrouwen en dan is er nog de absolute topper onder de voordelen van het sporten: je kunt er stukken beter van slapen.

Voor velen mag het vanaf morgen eindelijk weer. Met ingang van 29 april worden de beperkende maatregelen voor sporten namelijk versoepeld. Minderjarigen en topsporters kunnen dan weer een fiks deel van hun energie aan sport besteden.

Kinderen in de basisschool-leeftijd mogen dan weer in groepsverband trainen en creatief wedstrijden spelen. Geen competitie dus en douchen moet thuis gebeuren, de ouders dienen thuis te blijven en niet langs de lijn te gaan staan.

Voor topsporters geldt dat zij onderling 1,5 meter afstand dienen te bewaren en de door het RIVM gemelde hygiënemaatregelen horen te volgen.

Rest alleen de vraag hoe veilig het in werkelijkheid is om de maatregelen op dit moment te versoepelen. Gezien het gegeven dat er veel en veel te weinig bekend is betreffende de immuniteit inzake COVID-19, zijn de risico’s en mogelijke gevolgen dus ook niet gefundeerd in te schatten.

Desalniettemin wensen we een ieder veel plezier bij het aanmaken van zijn of haar eigen feel good stofje.

Afbeelding: De Landgraaf Courant

Bron: NOS

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk