STRAATBEELD IS NAUWELIJKS ‘ORANJE’ TE NOEMEN

In de Maastrichterlaan te Ubach over Worms hangen welgeteld zes vlaggen. De Hoofdstraat te Schaesberg biedt eenzelfde beeld en in de Maximastraat te Nieuwenhagen is het idem dito. Koningsdaggevoel op een laag pitje.

Lambert Rinkens, Landgraaf 27 april 2020, 19;19

Maastrichterlaan, Hoofdstraat, Maximastraat, Haesenstraat, Hovenstraat, Blauwsteenstraat of Doornkampstraat, het beeld is overal gelijk. Het vlagvertoon op Koningsdag is minimaal te noemen.

Op de gehele Maastrichterlaan telden wij bij zes van de ruim 340 woningen een vlag. In de Haesenstraat telt geen enkel huis een vlag en in nota bene de Maximastraat viel één vlag te vinden op Koningsdag.

Nabij de markt te Schaesberg op de Hoofdstraat biedt het straatbeeld naar beide richtingen het zelfde beeld, zo goed als geen oranje wimpels of vlaggen.

COVID-19 trekt ook een streep door Koningsdag. Vanzelfsprekend ook moeten we dan zeggen. Gezamenlijk feest vieren is nu natuurlijk uit den boze en mag ook helemaal niet. De mensen zouden misschien wel willen, maar lijken er anderzijds op dit moment ook geen zin in te hebben. De angst waart rond en drukt zijn stempel op deze tijd.

Fotografie: De Landgraaf Courant.

Please follow and like us:
Help-Desk