EVENEMENTENSUBSIDIES GEMEENTE LANDGRAAF STAAN OP DRIEPOOT

De evenementen zijn van de baan, of althans voorlopig. Maar wat te doen met de daarvoor bestemde subsidies? Het college van burgemeester en wethouders zet de gelden op een driepoot.

Lambert Rinkens. Landgraaf 22 april 2020, 9:53

Dit wordt minimaal een zomer zonder evenementen. Schuttersfeesten, muziekfestivals en andere evenementen zijn van de baan. Het college van burgemeester en wethouders kwam gisteren bijeen om een besluit te nemen in deze.

Vooralsnog geldt een verbod op vergunning- en meldingsplichtige evenementen tot 1 september 2020. Voor een aantal evenementen die in deze periode zouden plaatsvinden, is reeds een evenementensubsidie verleend. Wat te doen nu?

Er kunnen 3 situaties ontstaan:

  • Het evenement wordt op een later tijdstip alsnog georganiseerd
  • Het evenement gaat niet door, maar er zijn al kosten gemaakt
  • het evenement gaat niet door en er zijn geen kosten gemaakt

Het college van B&W heeft deze driedeling aangehouden en besloten om tot 1 september (of zolang als het verbod ingevolge van hetCOVID-19 virus voortduurt) de volgende gedragslijn aan te houden:

  • Het evenement wordt op een later moment alsnog georganiseerd; Indien hiervoor wordt gekozen, blijft de verstrekte subsidie beschikbaar voor hetzelfde evenement op een nieuwe datum binnen één jaar na afloop van de maatregelen.
  • Het evenement gaat niet door, maar er zijn al kosten gemaakt. In deze situatie worden de gemaakte kosten tot het maximum van de verstrekte subsidie vergoed/. indien binnen één jaar na afloop van de maatregelen hetzelfde evenement opnieuw wordt georganiseerd, worden deze reeds eerder gemaakte kosten niet opnieuw gesubsidieerd.
  • Het evenement gaat niet door en er zijn geen kosten gemaakt. Indien het evenement niet op een later moment alsnog wordt georganiseerd en er zijn geen kosten gemaakt, dan moet de gehele subsidie worden terugbetaald.

Bron: Gemeente Landgraaf

Fotografie: De Landgraaf Courant

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk