BRITSE PREMIER BORIS JOHNSON OPGENOMEN OP INTENSIVE CARE

De avond valt over Londen als het bericht binnenkomt dat de Britse premier op de intensive care is opgenomen. Groot-Brittannië wacht gespannen af. Hoe verder nu?

Lambert Rinkens, Landgraaf 6 april 2020, 23:31

De Britse premier Boris Johnson, 55, is opgenomen op de intensive care afdeling van het Londense St. Thomas ziekenhuis. Tien dagen geleden werd bekend dat de Britse premier besmet was geraakt met het COVID-19 virus. Hij bleef daarna in quarantaine in zijn ambtswoning Downingstreet nr 10.

Sinds afgelopen zondagavond verbleef hij echter in het St. Thomas Hospital te London. Aanvankelijk verkeerde hij in, voor de omstandigheden, redelijke toestand. In de loop van deze namiddag verslechterde zijn toestand. en werd hij dan ook verplaatst naar de intensive care.

Boris Johnson is echter niet het enige lid van het Britse kabinet dat besmet is met het virus. Er heerst het sterke vermoeden dat zij zich onderling besmet hebben in de ambtswoning van de premier. Boris Johnson heeft Dominic Raab, minister van Buitenlandse Zaken en First Secretary of State als vervanger aangewezen.

Bron: BBC

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk