HET IS ERNSTIG MAAR? HOE DE CORONAKOE MINDER FRIS UITGEMOLKEN WORDT

Of het beestje op de foto het bekendste virus ter wereld heeft is nog maar de vraag. Helder en duidelijk is wel dat de Coronazaak uitgemolken wordt als een koe met vijf uiers. Even uitmelken dus.

Lambert Rinkens, Landgraaf 13 maart

Een editorial

Een mens wordt er ziek van! En niet zo zuinig ook. En ja, het gaat over corona. Maar dan wel in mindere mate over de ziekteverschijnselen die het virus veroorzaakt. Het is natuurlijk een volstrekt ernstige zaak. Mensen sterven eraan en dus is het allesbehalve een wissie-wassie. Inmiddels zijn er ook al de nodige mensen, dankzij het bewust falen van menige overheid, volledig onnodig aan overleden. Maar ja, dat melden we dan maar even terzijde. En dan komt ie: wat sommige media ervan weet te maken, laat me de nekharen te bergen rijzen.

CNN

We gaan een week terug in de tijd en schakelen over naar de zender op nummertje 503: CNN. Daar viel het me pas voor het eerst echt op hoe zeer de media de coronakoe aan het melken is. Dat heeft eigenlijk zelfs geen malle moer meer te maken met melken. Tenzij die koe een medisch wonder is en over vijf, zes of onbekende factor X aan uiers beschikt. Arm beest trouwens.

De kijker die zich er op verheugt om de politiek in de V.S. te volgen kwam minder aardig bedrogen uit. Een reclameblokje en … corona, dan een reclameblokje ….en corona. Dan een reclameblokje en co……. Zo kunnen we nog wel even verder gaan. Nogmaals: het is een ernstige zaak, maar? Oh, en toen kwam er een ander programma en dat ging over… Nou ja, de lezer mag het zelf invullen.

Studio Brussel

Om die te bergen gerezen nekharen niet te voorzien van een grijze kleur dus geen CNN meer voor deze jongen. Ik schakelde over naar de radio. En zie daar? Vandaag brak Studio Brussel wederom een record. Ditmaal echter totaal in negatieve zin. Aan één stuk door: Corona. Van de vroege ochtend 06.00 uur tot 14:30 uur heb ik ervan mogen genieten. Wat een ellende! Excuses! Dat moet zo: WAT EEN ELLENDE!

Een plaatje en het virus, een plaatje en de gevolgen van het virus. Een plaatje en hoe te wippen met het virus in je ledematen? Een plaatje en welk standje kan het best gebruikt worden met het virus in aantocht? Daaaaag. Bagger! Compleet, maar dan ook compleet geen ander nieuws, item, onderwerp of thema dan het welbekende virus. Nul! Wie het niet geloofd mag het nog eens terugluisteren. Veel plezier ermee zou ik zo zeggen. Lang leve de koe die inmiddels blaren op zijn uiers heeft!

Kritiekloze verspilling van journalistieke tijd

Wederom, het is voor menigeen dodelijk, het is ernstig en de media hoort daar zeker aandacht aan te schenken. Maar dit? Een simpele vraag doemde in mijn laatste nog niet besmette wanordelijke hersencel op: waarom besteed menige media zo weinig tijd aan kritiek op overheden die gefaald hebben? Ja, de serieuzere media doet wat ze doen moet en stelt journalistieke vragen. Bijvoorbeeld: hoe is het mogelijk dat in dit land ziekenhuizen op zo’n manier gesloten moeten worden? Of: hoe kan een voorlichtingsdienst beweren dat iemand die geen symptomen vertoond anderen niet kan besmetten? Zijn die imbeciel of hebben ze de boel gewoon belazerd met alle risico’s van dien?

Of: een X aantal mensen is besmet en het aantal was, en is, stijgende. Desondanks laten overheid en KNVB voetbalwedstrijden in gevulde stadions gewoonweg doorgaan? Maar men geeft wel deze mee: vooral je handen wassen! Mooi op tijd gescoord door overheid en KNVB zeggen we dan maar. In Duitsland idem dito. In Beieren komen geen toeristen meer en de bedden blijven er leeg, de ziekenhuizen vullen er zich steeds meer met Corona-patiënten. Misschien is het een optie om de lege hotelbedden met patiënten te vullen? Het is maar idee natuurlijk. Echter, tegelijkertijd laat de Duitse voetbalbond de stadions met 40.000, 50.000 en zelfs 60.000 toeschouwers vullen? Und noch einmahl: TOR!

Of deze: stopt het virus bij de grens? Op welke manier werken Europese overheden samen? Of (waar het heel wat meer op lijkt) werken ze überhaupt samen? Lang leve Europa en haar gemeenschappelijke samenwerking in deze. Wellicht beter om over het Europese gemeenschappelijke falen te spreken? Of: wat kost eigenlijk zo’n reclameblokje tussen het Corona-virus in? Kost dat nu meer of minder dan voor het virus? Of: komt de dierenpolitie nog in actie om de inmiddels trillend op zijn poten staande koe te redden? Dat soort vragen.

Tot slot

Meld wat je melden moet. Stel de vragen die je stellen moet. Geef de voorlichting die je geven moet. Meld dat er 2000 of 3000 doden zijn door het virus. Nogmaals, dat is zeker meer dan erg genoeg! Ieder mens die er aan overlijd is er een te veel. Maar hoeveel kinderen zijn er inmiddels in Jemen van de hoger gecrepeerd? Ja, van de honger gecrepeerd en niet gestorven. Daar zit namelijk een verschil in.

….Jemen? Wat is daar dan gaande? En laat verdomme die koe voor de rest verder met rust.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk