BDC DAMES 1 LOPEN THUIS- NEDERLAAG OP TEGEN WIJNANDIA 2

Het Dames 1 team van HvBDC’90 liep vandaag een thuisnederlaag op. Ook thuisspelend bleek tegenstander Wijnandia toch te sterk voor het nog jonge team van coach Wout van Haaren. Een reportage van onze verslaggever.

Lambert Rinkens, Landgraaf 8 maart 2020, 22:12

Ook thuis in sporthal Strijthagen was Wijnandia 2 een maatje te groot voor het nog jonge damesteam van BDC. Een uitslag van 18-27 levert duidelijke cijfers, die echter niet het hele verhaal vertellen. En al zeker niet als men de eerste helft gezien heeft.

De wedstrijd

In het begin van de wedstrijd gaat het mooi gelijk op. Echter na de 2-2 neemt Wijnandia 2 het initiatief en loopt gestaag steeds verder uit. Het team uit Wijnandsrade loopt uit naar een 4-8 voorsprong. BDC geeft zich echter niet gewonnen en knokt zich onder leiding van coach Wout van Haaren mooi en gedreven nog net voor de rust tot een 11-11 terug.

Na de rust komt Wijnandia 2 stukken feller te voorschijn. Zij zetten er weer vaart achter. De BDC speelsters houden nog even vol tot aan de 13-14. En die 13de van BDC was absoluut de moeite waard. Carmen Leuven was vandaag een van de beteren. Zij draait en spint om twee tegenstandsters heen en maakt fel en snoeihard af.

Dan volgen enkele gemiste kansen, terwijl Wijnandia haar kansen zo goed als volop benut. Een van de andere opvallende verschillen tussen beide teams is de wijze van aanval. BDC bouwt rustig en gestaag aan de aanval. Wijnandia 2 schiet echter iedere keer opnieuw als een razende uit de startblokken. Binnen mum van tijd zijn zij bij de cirkel van de tegenpartij.

Dan gaat het ook qua stand heel snel. Van 13-15 loopt het op tot 16-22. In de eindfase lijken de reserves op bij BDC. Wijnandia 2 loopt steeds verder weg en het pleit is geslecht met een 18-27 op het bord.

Coach Wout van Haaren was er dan ook niet echt blij mee. Hij vatte het zo samen: ” De eerste helft was lekker gespeeld. In de tweede helft pakt de tegenstander steeds meer ruimte. En op een gegeven moment laten de spelers het koppie erbij hangen. Er moest beter verdedigd worden.”

Fotografie: De Landgraaf Courant


Please follow and like us:
Help-Desk