LIMBURGERS RIJDEN HET MINST VAAK IN DIESELAUTO’S

Limburgers hebben blijkbaar het het minst met dieselauto’s. Of, althans in vergelijking met de andere Nederlandse provincies. Maar liefst de helft minder dan bijvoorbeeld in Friesland. Enkele cijfers.

Landgraaf, 7 maart 2020, 20:41

Het aantal personenauto’s dat op diesel rijdt in Nederland gebruikt wordt verschilt nogal per provincie. Limburgers schijnen het minst op te hebben met de dieselwagen. In deze provincie rijdt ‘slechts’ 12.4% in een diesel. Zetten we daar bijvoorbeeld Friesland daartegenover is dit aldaar bijna dubbel zo hoog, met 24.2%.

Of dit lage percentage uit milieubewustzijn voortkomt is nog maar de vraag. De ‘gewone’ benzinemotor is in Limburg dus wel geliefd, want het aantal hybride of elektrische is namelijk wel minder dan in Flevoland. wDaar bestaat minder dan 70% van het wagenpark uit voertuigen met een benzinemotor. Dit hoge cijfer te Flevoland is zelfs enorm te noemen in vergelijking met Drenthe, waar slechts 3.5% in een wagen zonder benzinemotor rijdt.

Hoogst aantal oude diesels

Op 1 janauri 2005 stelde de EU de strengere regels in voor uitstoot van diesels, de zogeheten emissienormen. De onderzoekers van Independer keken daarom ook specifiek naar de aantallen van wagens van vóór dat jaar in de grote steden. Wat betreft het rondrijden in die oude diesels bleek Rotterdam koploper. Maar liefst 14% van de diesels die daar in gebruik zijn, stamt van voor 2005. Ter vergelijking; in Amsterdam is dit 9%.

Bron: Independer

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk