WERKVOETBAL LEVERT SVN DE VOLLE WINST OP TEGEN ZWAK SIMPELVELD

Splijtende passes, zoevende schoten en technische hoogstandjes wil de toeschouwer zien, maar die krijgt hij dus niet elke dag geserveerd. En vandaag al helemaal niet. Het was werkvoetbal, maar ook daar valt wat voor te zeggen.

Lambert Rinkens, Landgraaf 1 maart 2020, 19:16

Het was een van die wedstrijden die niet als hoogstaand de sportgeschiedenis in zal gaan. Laten we het zo zeggen: de gemiddelde toeschouwer zal het er niet warm van gekregen hebben tijdens het kijken. Maar eigenlijk valt er wel degelijk iets voor te zeggen, want ook werkvoetbal is voetbal. Inderdaad niet hoogstaand, echter wel voetbal dat karakter toont. En dat is uiteindelijk absoluut essentieel om toch te winnen.

De wedstrijd.

SVN staat op een puike tweede plaats in de Derde klasse A. Tegenstander Simpelveld bezet de zesde plek. Nummer twee tegen nummer zes zou dus best een aardige pot op moeten kunnen leveren. Kunnen dus. Helaas was er vandaag van spektakel echter geen sprake. Wel werklust en de wil om te winnen.

Reeds in de derde minuut maakte SVN duidelijk dat er voor de volle winst gespeeld werd. Een dot van een kans die op een vreemde manier niet omgezet werd tot een doelpunt. Spijtig, maar komt wel vaker voor in het voetbal. Een veelbelovende start, waar het echter dan ook bij bleef. In de 9de minuut beloonde SVN zich terecht met de 1-0 door Sefa Sarigöz. Daar wederom werkvoetbal en werkvoetbal. Foutieve passes, overtredingen en andere knulligheden. Tot in de 20ste minuut iets opmerkelijks gebeurde: het Simpelvelds team wist zelfs pardoes het eerste schot te lossen op het SVN doel. Et voilà.

Na de rust idem dito. Enige uitzondering was de 2-0 die in de 75ste minuut door Glenn Lemlijn gescoord werd. SVN had absoluut het betere van het spel en ook een aantal heel mooie kansen. Maar die wist het team niet te verzilveren. Simpelveld wist in de 60ste minuut warempel de SVN goallie tot actie te dwingen. Welgeteld het tweede schot op doel van de gasten. En bij die twee schoten bleef het dan ook, meer wist hun voorhoede er vandaag niet uit te persen.

Conclusie

Een Simpelveldse grensrechter die, waarschijnlijk puur om het warm te krijgen, terecht en helaas ook meermaals onterecht op alles vlagt wat voorbij komt. Een scheidsrechter die, vaker dan eens, de ‘vallende ziekte’ beloond met vrije trappen en bij een keiharde botsing van twee hoofden gewoon een halve minuut laat verder spelen. Tal van wederzijdse foutieve passes en een tegenstander die vandaag niet over een capabele voorhoede beschikte. Tel daar een SVN achterhoede en middenveld bij op, die op twee na, alle Simpelveldse aanvalspogingen teniet deden en het resultaat staat.

Want daar kwam het vandaag wel op neer: geen schoonheidsprijs maar wel een defensie en een middenveld die middels hard werken alle aanvalsdrift van de tegenstander teniet deden. De pot van vandaag zal inderdaad niet de geschiedenisboeken ingaan als ‘beauty’, maar SVN bevestigd er wel zijn tweede plek in het klassement mee.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk