CARNAVALSDOMPER TUSSEN RIJN EN MAAS

De optochten tussen Rijn- en Maasland werden afgeblazen, of beter gezegd weggeblazen. Maar gefeest werd er toch. En per slot van rekening komen er nog enkele dagen!

Lambert Rinkens, Landgraaf 23 februari 2020, 16:49

De optocht in Waubach werd afgeblazen. Gefeest werd er echter toch. In menig café en ook in tal van zalen was het een meer dan geslaagd feest, ondanks de domper.

Het minder leuke nieuws betreffende de optochten maakte men te Landgraaf gisterenavond al bekend. Nu bleef dit ‘afblazen’ van de feestelijke optochten echter niet alleen tot Landgraaf beperkt. Op tal van plaatsen werd, dat wat het hoogtepunt voor menige carnavalist is, afgelast. Te gevaarlijk en buiten dat zou het ook echt alles behalve een pretje geworden zijn. Bar en boos was het. Windvlagen gepaard gaande met continue regen.

In buurgemeente Eygelshoven werd de optocht afgelast, in Rimburg afgelast, de kinderoptocht in Schinveld, idem dito, afgelast. Een complete waslijst aan afgelastingen: in Spekholzerheide, in Herten, Stein, Maastricht, Nuth et cetera. Maar niet alleen hier in Nederland waren de dompers niet te tellen, ook in het Duitse Rijnland was het mis.

Schull & Veedelszuch te Keulen ook van de baan

Zelfs de Keulse Schull & Veedelzuch moest er aan geloven. En dat is dan meteen een domper voor een geschat kwart miljoen feestvierders. Hier was men op de meeste plaatsen ruimschoots op tijd met de trieste mededeling om de optochten af te blazen, in Keulen echter niet. Daar waren de mensen al in grote getallen op straat. Men was zich al aan het opstellen en was reeds klaar voor vertrek. Zelfs de cameraploegen van de WDR zaten er al klaar voor in hun commentaarpositie toen het nieuws bekendgemaakt werd. Ook in Duitsland vond men het risico dus te groot.

Voor morgen zal het weer niet veel beter worden, maar waarschijnlijk wel net goed genoeg om de Rosenmontagszuch te Keulen en andere optochten door te kunnen laten gaan. Maar dat is waarschijnlijk, en dus geen garantie! En zoals eerder al vermeld: feesten kan men toch, ook zonder optocht.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk