KSV SIMSON & ABSOLUTE KLASSIEKE SPORT OP HOOG NIVEAU BIJ AANKOMEND ‘GRENSLAND’ TOERNOOI

KSV Simson hoort binnen de Landgraafse verenigingen niet tot de grootsten. Maar dan hebben we het uitsluitend over het ledenaantal. Wat sport, prestatie en niveau betreft hoort KSV Simson absoluut bij de internationale top.

Landgraaf, 16 februari 2020, 18:36

Worstelen. Klassiekere sport bestaat bijna niet, Grieks-Romeins of vrije stijl, mooier kan bijna niet. Op ieder werelddeel is er wel een versie van het worstelen te vinden, die dan aldaar wederom klassiek is. Kracht, souplesse, snelheid, behendigheid èn sportiviteit verenigd op de mat. KSV Simson vertegenwoordigd het allemaal.

Geschiedenis van de club

In 1920 begonnen als de gym- atlet- en krachtsportvereniging ‘Frisch Auf’ in het toenmalige lokaal van Hub Gulpers, oftewel het huidige Streeperkruis. In 1958 werd de vereniging Simson opgericht door de worstelafdeling van Frisch Auf. De worstelaars wilden zich meer profileren in hun eigen sport, er ging te veel tijd verloren met andere zaken. De club had welgeteld een seizoen nodig om meteen Zuid-Nederlands kampioen te worden. Het succes bleef aan duren en men promoveerde naar de hoofdklasse, alwaar KSV Simson zich nog steeds bevind. Door gebrek aan nationale belangstelling voor het worstelen moest de club noodgedwongen naar de Duitse competitie verhuizen en daar weet KSV Simson meer dan naar behoren te scoren.

Het 35ste Grensland Toernooi

Op 02 mei 2020 zal Simson het 35ste Internationaal ‘Grensland’ Toernooi organiseren. Een toernooi voor senioren vanaf 15 jaar. Er zal in de stijlen Grieks-Romeins en Vrije stijl aangetreden worden in verschillende gewichtsklassen. Het toernooi is meer dan alleen een ‘Grensland’ aangelegenheid. Tijdens de voorafgaande editie namen er Fransen, Belgen, Duitsers alsmede ook Oostenrijkers deel.

Het toernooi zal plaatsvinden in Sporthal de Baneberg te Schaesberg, Landgraaf. Het toernooi is de gelegenheid bij uitstek om deze klassieker onder de sporten live te bewonderen.

Meer informatie over deze vereniging kunt u vinden op: http://www.ksvsimson.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk