MOUNTAINBIKERS MOETEN BLIJVEN OPLETTEN

Dat mensen moeite hebben met mountainbikers kan gebeuren. Dat iemand daar mountainbikers opzettelijk ongelukken mee wil bezorgen komt helaas ook voor. En ja, ook hier te Landgraaf.

Landgraaf, 7 februari 2020, 12:15

Een vastgeknoopte tak om een boom, dwars over het parcours van mountainbikers. Niet iets om vrolijk van te worden en al helemaal niet als dat ook nog eens op borsthoogte gebeurd. Maar het gebeurde wel op de Wilhelminaberg te Landgraaf.

Met takken van braamstruiken hebben een of meerdere vandalen ter hoogte van Snowworld het mountainbike-parcours op de Wilhelminaberg geblokkeerd. De takken werden op een dusdanige hoogte gespannen dat de mountainbiker er met zijn of haar bovenlichaam tegenaan zou fietsen. De kwalijke en riskante gevolgen laten zich niet moeilijk raden.

Het gebeurde echter al vaker dat een parcours ‘geblokkeerd’ werd. In het verleden werden er ook al vaker boomstronken op het in totaal 72 kilometer lange parcours van mountainbikeclub Discovery gelegd.

Het voorval gebeurde enkele dagen geleden en werd bekend gemaakt via Twitter door de wijkagent van Schaesberg, Marc Rodenbusch. Een oplettende mountainbiker had de situatie ontdekt en de politie geïnformeerd.

Gezien dit soort zaken dus helaas vaker blijven gebeuren, blijft het dus opletten geblazen voor mountainbikers.

Bron: Twitter / ZO-NWS

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk