AFSCHEID EN BENOEMING BURGEMEESTER BRUNSSUM AANSTAANDE

In buurgemeente Brunssum is een wisseling van de wacht betreffende burgemeesters aanstaande. In maart zal nu waarnemend burgemeester Gerd Leers vervangen worden door Wilma van der Rijt.

Landgraaf 6 februari 2020, 11:19

Waarnemend burgemeester Gerd Leers zal op 4 maart afscheid nemen tijdens een receptie in de Brikke Oave. De receptie zal van 19.30 tot 21:30 duren. Hij trad op 1 januari 2018 zijn functie als waarnemend burgemeester aan. De installatie van de nieuwe burgemeester, Wilma van der Rijt zal een week later, op 11 maart, plaats vinden.

Wilma van der Rijt

Wilma van der Rijt, CDA, werd op 3 februari 1960 geboren te Heeze, Noord-Brabant. Zij volgde een hbo-opleiding in jeugdwelzijnswerk en bekleedde lokaal, provinciaal en landelijk enkele functies binnen het CDA. Een van de functies die zij in het verleden bekleedde was wethouder te Best met onder andere wmo, jeugd en jongeren, onderwijs en kinderopvang, welzijn, volksgezondheid en zorg in haar portefeuille. Zij is gehuwd en heeft twee kinderen.

De gemeenteraad te Brunssum droeg haar op 3 december 2019 voor als nieuwe burgemeester. De installatie zal vanaf 18.00 uur plaats vinden in het gemeentehuis aldaar en uitgevoerd worden door gouverneur Theo Bovens.

Bron: Gemeente Brunssum / Wikipedia

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk