UOW’02 -19 BEGINT NIEUWE SEIZOEN MET WINST THUIS TEGEN SPORTING HEERLEN

Het UOW’02 -19 team was gebrand op een zege en dat voor meerdere redenen. Sporting Heerlen zou daar de prijs voor moeten betalen, maar dat ging niet van harte. Een reportage.

Lambert Rinkens, Landgraaf 1 februari 2020, 19:37

Vies, koud en guur was het op de Waubachse voetbalvelden. Helaas kunnen we het niet anders omschrijven. Gelukkig hebben we het dan alleen maar over het weer en niet over het voetbal of de sfeer rondom de wedstrijd. De ‘pot’ was het bekijken wel waard. De wedstrijd was niet een van pure klasse, dat klopt, maar er was wel strijd. Beide teams zetten er de schouders onder en ook dat komt niet altijd voor.

Vooral het UOW’02 19 team was gebrand op een zege in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Een van de redenen hiervoor was het onverwachte KNVB-besluit om maar liefst vier teams naar een lagere klasse te sturen aan het eind van de najaarscompetitie. Het team stond aan het eind van die competitie achtste en verdween eensklaps dankzij die KNVB-stunt van de hoofdklasse naar de 1ste klasse.

De wedstrijd

Sporting Heerlen liet er geen gras over groeien. De pot was nog geen enkele minuten oud of de UOW2 doelman mocht de bal al uit het net vissen. Het strijdplan van Sporting Heerlen was van meet af aan duidelijk. Vroeg de tegenstander onder druk zetten om zo de kansen af te dwingen.

Dat pakte aanvankelijk ook goed uit voor Sporting Heerlen. Een foutieve pass in de achterhoede en de 0-1 was een feit. Het UOW’02 team bleef echter kalm en de toeschouwer kon meteen zien waar het verschil te vinden was tussen beide teams. UOW’02 was stukken beter in de gedegen opbouw van de aanval. Iets dat zich in de gehele wedstrijd als constante waarde bewees.

Na de 0-1 wist het thuisteam zich door die goede opbouw zich binnen enkele minuten na het Heerlense doelpunt twee dotten van kansen uit te spelen. Beide kansen werden echter niet verzilverd. Een tiental minuten later is het echter wel raak. Uit een hoekschop weet Jelte Lindeboom met een mooie halve omhaal het leer in het doel te werken.

Weer enkele minuten later weet een UOW’02 aanvaller door te breken maar wordt naar de grond gewerkt. Een vrije trap en rood denkt men dan. Maar de scheids durft het niet aan, of wil er niet aan. Luttele ogenblikken later fluit de scheids weer en eindigt de bal dan meteen op de stip, maar of het in dit geval echt het ontnemen van een doelrijpe kans binnen de zestien was? Het resulteert echter wel in een, door Rik Manders, koel genomen strafschop die de 2-0 op het bord zet.

De tweede helft begint met een voortvarend UOW’02 elftal. Een wederom mooi opgezette aanval en Jelte Lindeboom tekent voor zijn tweede doelpunt van de dag door de bal kalm langs de Heerlense keeper te schuiven. Daar laat UOW’02 het niet bij. Er volgen weer twee vette kansen, die net zo vet gemist worden.

Sporting Heerlen is wat het benutten van de kansen stukken secuurder. Ze weten zo goed als geen enkele uitgespeelde kans te scheppen. Echter een vrije trap op ruime afstand van het UOW’02 doel is voor hun een kans en pardoes beland de bal dan ook in het net, 3-2.

Met nog een klein kwartier op de klok verwacht men dan nog een spannende eindfase. UOW’02w speelt het spel echter geroutineerd uit en verschaft zich nog een dot van een, helaas voor hun, wederom onbenutte kans. Al met al een ruimschoots verdiende winst, al was het alleen maar voor de beter kijkende spelers en dus ook het constructievere spel van het UOW’02 team.

Fotografie: De Landgraaf Courant

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk