JEUGDPRINS NEUDIGT MIT VEUL SJPASS OET

Het plan is om er ‘stimmung te maken’ tijdens de proclamatie van de Schaesbergse jeugdprins. Maar er is wel meer aan de hand in het Schaesbergse narrenrijk. Enkele weetjes.

Landgraaf, 29 januari 2020, 20:23

Enkele ‘weetjes’ voor de Landgraafse carnavalisten (en natuurlijk ook voor andere geïnteresseerden) over SVV.

D’r Schaesbergse Vasteloavends Verein werd op 28 januari 1968 opgericht. Een fusie van drie verenigingen, te weten ‘de Grienlächer’, ‘Kakert Alaaf’ en ‘D’r Sjeet’ vormden de basis van kortweg genoemd zijnde SVV. Een feit dat nota bene op de dag af 45 jaar geleden, op 29 januari 1975, zelfs een vermelding in de Staatscourant wist te halen. Daar vermelde men het volgende: “… stelt deze vereniging zich tot doel: “het organiseren en bevorderen van een gepaste carnavalsviering in de gemeente Schaesberg”. Dat zou op zich al een reden voor een feestje kunnen zijn, ware het niet dat men zich daar niet tevreden mee stelt in het Schaesbergse narrenrijk.

Doebele oetneudiging

Aanstaande zondag 2 februari is er om 14:11 uur de abdicatie van de nu nog heersende jeugdprins en tevens de proclamatie van de nog steeds onbekend zijnde jeugdprins. Maar ook dat is voor de Schaesbergse carnavalisten nog niet voldoende. Het Committee Sjeeter Kingercarnaval viert ook nog eens haar 3 x 11 jarig jubileum dit jaar.

Nog geen week later, op zaterdag 8 februari 2020, wordt de foto van de nieuwe jeugdprins toegevoegd aan de galerij van de jeugdprinsen. Op die avond zullen Tessa Schmeets, Isabelle jennes DJ Maikel, dansmarietje Vienna Hermans, Sjpasskapel Mit De Moel D’r Aa voor de ‘stimmung zorgen. En buiten dat is het feest ook nog eens te bezoeken met een vrije entree. Wat wil de carnavalist nog meer?

Locatie: café Het Brandwapen op de Markt te Schaesberg. Aanvang: 20:00 uur.

Voor meer informatie over D’r Schaesbergse Vasteloavends Verein kunt u terecht op: http://www.svv1968.nl


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk