EEN TIP VOOR DE NASHVILLE-FANS: BEN REEL

In 1999 bracht Ben Reel zijn debuutalbum uit, genaamd This is the Movie. Sindsdien timmert deze singer/songwriter continu aan de weg en treed wereldwijd op. Nu komt er een nieuwe single release: The Nashville Calling.

Landgraaf, 23 januari 2020, 18:38

Ben Reel zal niet meteen de eerste naam zijn die bij de meesten van ons opkomt als we een muzikant moeten opnoemen. Dat betekent echter niet dat de man niet goed of talentvol genoeg is. Ook zal het aantal Country/Nashville liefhebbers hier in Nederland niet zo gigantisch zijn als in de V.S. maar ook dat zegt eigenlijk niet zo gek veel en al helemaal niet in zijn geval. In waarheid is country niet de juiste omschrijving voor deze artiest. Hij is in werkelijkheid ook niet bang om zich aan, folk, jazz, reggae of soul te wagen.

Ben Reel stamt uit Silverbridge, South Armagh, Ierland. Daar ontvluchte hij “The Troubles” door in de muziek te duiken. Op zijn vijftiende kreeg hij zijn eerste gitaar en kon zijn diepste gevoelens in muziek omzetten. Bruce Springsteen, Van Morrison en Neil Young vormden zijn inspiratie. Een inspiratie die ook nu nog merkbaar is. Inmiddels toert hij al dik 10 jaar over de complete aardbol als singer/songwriter.

Binnenkort, eind februari 2020, zal zijn nieuwe single, The Nashville Calling uitkomen. Voor de liefhebbers: een must!

Bron: Pat Tynan

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk