BOUW VAN ZWEMBAD IN NIEUWENHAGEN IS BEGONNEN

Het geduld van de zwemliefhebbers zal nog tot het eerste kwartaal van 2021 op de proef gesteld worden, maar de bouw van een van de meest duurzame baden van Nederland is dan toch van start gegaan.

Landgraaf 12 januari 2020: 17:41

De temperatuur stijgt iedere zomer iets meer. Meer dan 40 graden boven nul vormen geen uitzondering meer. Zweetdruppels die zich, al dat niet vrolijk, een weg banen over het menselijk lichaam zijn eerder regel dan uitzondering in de laatste jaren.

Het idee om dan een lekker verfrissende duik in het water nemen hoeft niet ,volgens de planning, vanaf het eerste kwartaal volgend jaar niet meer gekoppeld te worden aan een reis naar een relatief veraf gelegen zwembad. Mensen die tevreden zijn met een binnenbad kunnen in de toekomst weer in Landgraaf een sprong in het bad maken. Voor de liefhebbers van een buitenbad is en blijft het een ander verhaal, maar een nieuw bad komt er nu dus wel in deze gemeente.

De werkzaamheden voor het nieuwe ‘doelgroepenbad’ aan de Emmastraat te Landgraaf hebben afgelopen week haar aanvang genomen. Dit heeft dan inderdaad wel even op zich laten wachten, maar daar staat wel iets tegenover. Het bad zal een lengte van 25 x 10 meter met een diepte van 2 meter hebben en over een beweegbare bodem beschikken. Bovendien is het nieuwe bad meteen een van de meest duurzame van Nederland.

Duurzaam

Het zwembad is geheel losgekoppeld van gas, Het water in het bad wordt gebruikt als energieopslag, er vindt warmteterugwinning plaats uit het spoelwater en de zonnepanelen, in combinatie met warmtepompen, moeten zorg dragen voor de duurzaamheid.

De nieuwbouw verschijnt op de plaats waar voorheen sporthal De Bende stond. Het oude zwembad ‘In de bende’ zal gesloopt worden en daar zal parkeergelegenheid voor in de plaats komen.

Fotografie: De Landgraaf Courant, Lambert Rinkens

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk