PIERRE EIJGELSHOVEN TOONT LIMBURGSE LANDSCHAPPEN IN LANDGRAAF

Pierre Eijgelshoven noemt het geen schilderen. Hij noemt het ‘verven’. En dat is in deze dan ook veelzeggend. Het is de ‘verf’ die het hem heeft aangedaan èn de Limburgse landschappen.

Lambert Rinkens, Landgraaf 11 januari 2020, 17:52

Verf, regelrecht uit de tube, de geur is onmiskenbaar. De bus vult zich in de loop van de tijd met diezelfde verf. De haren van het penseel slepen zich door de verf. Traag vormt zich het beeld. Langzaam maar zeker wordt het landschap duidelijk. Het Limburgse landschap.

Traag is ook het proces. Het ‘schilderij’ is voor Pierre Eijgelshoven geen schilderij. Het is een ‘schildering. “…nooit af.”: zoals hij zelf zegt. En zo hoort het ook te zijn met kunst, nooit af. Een kunstenaar die het werk af heeft, is klaar. De klus zit erop. Dan is het gedaan met het kunstenaarschap. De onzekerheid, de vragen, de zoektocht, het emotionele worstelen met jezelf moet er altijd blijven, De honger nooit gestild, zo hoort het en zo is het ook bij Pierre Eijgelshoven.

Zijn ‘Limburgse landschappen zijn te zien bij Galerie Ipomal te Landgraaf. De opening zal plaatsvinden op zondag 12 januari 2020 om 15.00 uur. De kunstenaar zal hier dan ook zelf bij aanwezig zijn. De expositie is te bezoeken tot en met 16 februari 2020. Galerie Ipomal, Charles Frehenstraat 5, Landgraaf. Tel: 045 5323619. http://www.ipomal-galerie.nl


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk