VANDALEN DUPEREN RKSV SYLVIA

Afgelopen weekeinde sloegen de vandalen toe op het terrein van RKSV Sylvia. Vernielingen in de gebouwen en aan materieel dupeerden deze kleine maar mooie vereniging. Helaas blijft het daar echter niet bij.

Landgraaf, 30 januari 2019, 19:50

De man die verantwoordelijk is voor het onderhoud van het terrein van voetbalvereniging Sylvia, Charles Voorjans, is de eerste die op de zondag ziet wat vandalen aangericht hebben bij zijn vereniging. Hij arriveert die zondag op het sportcomplex ‘Op d’r berg’ en ziet het meer dan trieste resultaat van een meer dan laffe daad.

’s Nachts hebben de daders zich toegang verschaft tot de kleedlokalen van de club en zijn daarna aan het werk gegaan. De tractor, die nodig is voor het terreinonderhoud, is in brand gestoken. De ruiten zijn ingeslagen, de waterkranen in de kleedlokalen, naast de kantine, zijn opengezet en het water stroomt zo ongeveer de berg af. Bovendien vonden ze het nodig om op de vloer hun behoefte te doen.

De materiële schade betekent voor de kleine club op zich al een fiasco en komt dan ook hard aan. Woede, onbegrip en verdriet zijn bij leden en aanhang enorm. De reacties op Facebook liegen er dan ook absoluut niet om. Velen vragen zich af waarom dit gebeurd is. Overigens betreft het de tweede keer binnen relatief korte tijd dat de vereniging op deze wijze getroffen werd.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Afbeeldingen: Ingo van Deursen


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk