KRANSLEGGING JOODS MONUMENT TE BRUNSSUM

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zaten er een fiks aantal Joodse kinderen ondergedoken te Brunssum. Om mede daar aan te herinneren zal er een kranslegging plaatsvinden op 3 december in het Brunssumse Vijverpark.

Landgraaf 1 december 2019, 16:53

Gedurende de Tweede Wereldoorlog werden er 251 Joodse kinderen verborgen gehouden door gezinnen in Brunssum. Een van hen, Jack Aldewereld, zal een van de kransen leggen tijdens de ceremonie. ‘Een van de kransen’, want er zullen meerdere kransen geplaatst worden bij het Joods monument in het Brunssumse vijverpark.

Circa 120 leerlingen van het Broekland College uit Hoensbroek zullen bij de plechtigheid aanwezig zijn en ook zij zullen een krans leggen. Verder zullen er ook Duitse leerlingen, uit Aken, deelnemen en ook zij plaatsen een krans. het geheel vormt de afsluiting van het project ’75 jaar bevrijding’. Tot slot zal ook de Brunssumse wethouder Hugo Janssen namens de gemeente een krans leggen.

De bijeenkomst begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk