100 JAAR HUISARTSENFAMILIE SNIJDERS

Van vader op zoon, op zoon, op zoon en dan dochter. De huisartsenpraktijk Snijders bestaat nu 100 jaar. Heemkundevereniging Landgraaf heeft er werk van gemaakt.

Lambert Rinkens, Landgraaf 3 juli 2019, 20:00

Vier generaties huisartsen in Nieuwenhagen met Pake Snijders als stamvader. Exact een eeuw geleden vestigde deze Pake Snijders zich als huisarts te Nieuwenhagen.

In 1920 trouwde hij met Maria Vijgen, de dochter van een welgestelde paardenkoopman uit Heerlen. Het echtpaar kreeg acht kinderen. Mooi gelijk verdeeld over vier jongens en 4 meiden. Frappant genoeg werden de jongens allemaal huisarts en drie van de vier meiden trouwden met een huisarts. Alleen de oudste dochter, Miep, koos niet voor een huisarts.

In de jaren 50 zette Leon, de oudste zoon, een eigen praktijk op in Nieuwenhagen. Hij werd opgevolgd door zijn zoon Hans. Verleden jaar, 2018, nam Gitte zijn dochter wederom zijn praktijk over.

Ter gelegenheid van dit 100- jarig jubileum is er een boekje verschenen in samenwerking met Heemkundevereniging Landgraaf. Het boekje is verkrijgbaar bij de Heemkundevereniging Landgraaf, Boekhandel Bruna en Funcken, alsook bij kapsalon Smeets te Waubach.

Meer informatie over de Heemkundevereniging vindt u op: http://www.heemkundelandgraaf.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk