UOW’02 VEROORDEELD TOT NACOMPETITIE DOOR RVU

UOW’02 zal verder moeten blijven bikkelen voor klassenbehoud. tegenstander RVU gaf geen cadeautjes weg in de zondag gespeelde partij. Een wedstrijdverslag van Bert Wassen.

Landgraaf 27 mei 2019, 11:38

RVU veroordeeld UOW’02 tot het spelen van nacompetitie

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen moest UOW’02 de degens kruisen met RVU uit Rothem. Zoals vooraf bekend moest UOW’02 zelf winnen en was het verder afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Voor RVU was een vergelijkbaar scenario van toepassing, maar dan in de strijd voor een periodetitel. De voortekenen waren voor ons vlaggenschip allerminst gunstig, want het 2de elftal had het ’s ochtends al het kampioenschap verspeeld door een 1-3 nederlaag tegen BS V Limburgia.

Onder leiding van scheidsrechter Breukers ging de wedstrijd om 14:30 van start. De wedstrijd begon rustig zonder noemenswaardige kansen. In de 12de minuut was het echter Kay van Haaren die de 16 meter in ging en eigenlijk de bal iets te ver voor zich uitspeelde, een verdediger van RVU beoordeelde de situatie echter anders en besloot aan de noodrem te trekken. Dit had tot gevolg dat dhr Breukers resoluut naar de stip wees. Nadat de scheids nog even de 11 meter had nagemeten, was het aan Lars peters die de penalty hard in het hoekje binnen trapte, 1-0 voor UOW’02.

UOW’02 was in de volgende fase echter niet in staat om deze voorsprong te vergroten en gaandeweg de wedstrijd werd RVU steeds sterker. Het was dan ook wachten op de gelijkmaker. In de 38ste minuut was het prijs en mocht de nummer 17 van RVU de bal in de 5 meter binnen tikken, 1-1.Nog voor de rust wist RVU de achterstand om te zetten in een voorsprong. De 1-2 werd in de 44ste minuut gemaakt door de aanvoerder, via een vrije trap komt de bal in de 16 meter voor zijn voeten en legt hij hem achter Sandro in het netje. 1-2 is dan ook de ruststand.

trainer Wim Zagar probeerde in de rust de teleurgestelde kopjes weer omhoog te krijgen. Kay van Haaren werd in de rust vervangen door de recentelijk uit de VS teruggekeerde Jelle Kösters. De eerste minuten na de rust was RVU dichtbij het vergroten van de voorsprong. De 2 grote kansen werden echter niet verzilverd door de mannen uit Rothem. In de 51ste minuut was het Tom Dautzenberg die de bal krijgt in het strafschopgebied en hem netjes over de keeper in het doel wipt. 2-2 en het geloof in een goed resultaat keert terug, helaas is dit van korte duur˙In de 55ste minuut veroorzaakt Daniël Karsten een penalty en de nummer 3 van RVU faalt niet van 11 meter en de 2-3 is een feit.

Tot overmaat van ramp komt UOW’02 in de 63ste minuut ook nog met 10 man te staan., nadat Joep Weijers met een onbesuisde tackle de bal probeert terug te winnen. Scheidsrechter Breukers kan echter niet anders dan hem de rode kaart te tonen. In de 70ste minuut wordt Bruce Rutjens voor Kay Hintjens binnen de lijnen gebracht. Met Bruce als aanspeelpunt voorop probeert UOW de gelijkmaker te forceren.

In de 80ste minuut valt de treffer aan de andere kant en mag de nummer 3 van RVU met de 2-4 zijn 2de treffer van deze middag aantekenen. In de blessuretijd schiet Jelle Kösters na een voorzet van Patrick Maenen nog de 3-4 binnen. Deze treffer is echter voor de statistieken, want niet veel later fluit de scheids voor voor het laatst en staat de 3-4 als eindstand op het bord.

Door deze nederlaag is UOW’02 veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. Aanstaande zondag staat dan ook de knock-out wedstrijd tegen naar alle waarschijnlijkheid SC Jekerdal gepland. Dit is de eerste horde in de nacompetitie om het 3de klassenschap veilig te stellen. Er zit dus niks anders op om met de kin omhoog en borst vooruit te gaan strijden voor elke meter zodat we ook volgend jaar weer in de 3de klasse actief zijn!

Met dank aan Bert Wassen voor dit wedstrijdverslag.

Meer informatie over UOW’02 vindt u op: http://www.uow02.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk