VV SCHAESBERG GAAT VOLOP VOOR DE EINDFASE

V.V. Schaesberg moest er voor knokken maar de eerste stap in de goede en hoopgevende richting werd gisteren gezet. Het wedstrijdverslag van V.V. Schaesberg over de westrijd tegen Veritas.

Landgraaf, 6 mei 2019, 21:04

Schaesberg zit al een tijd lang in de spreekwoordelijke hoek, waar de klappen vallen. Blessures en een aantal onnodige nederlagen hebben ervoor gezorgd dat het spelen van nacompetitie het hoogst haalbare is geworden. Om de nacompetitie te behalen zijn nog een aantal punten nodig. een goed resultaat vandaag moet vertrouwen geven, uiteindelijk werd het een gelijkspel. Twee keer teruggekomen uit achterstand, was tekenend voor de weerbaarheid die de ploeg gisteren toonde.

Schaesberg begon sterk aan de wedstrijd met een basisplaats voor de 17-jarige Youri Bauer, die verder een keurig debuut kende. Schaesberg leit gelijk zien dat er vandaag gestreden moest worden voor een goed resultaat. De meeste duels en de 2de ballen werden vandaag gewonnen. Een aantal goede aanvallen werden niet beloond door een doelpunt en bij de 1ste aanval van Veritas valt in de 13de minuut de 1-0. Tot dan toe was er nog geen vuiltje aan de lucht voor Schaesberg. Kort hierna kon Veritas de score verdubbelen, maar het was Kaïn Bours die op zijn hoede was.

Schaesberg herpakt zich gelukkig vrij snel en voetbalt meer dan aardig mee. Schoten van Kay de Boer (redding keeper) en Jordi Bauer (naast) leveren nog niets op.Even later is het een indraaiende vrije van Kay, die door aanvoerder Erik Erps wordt binnen gekopt, 1-1. Een verdiende gelijkmaker en Schaesberg wilde meer voor rust, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.

De tweede helft begint gelijk opgaand, zonder grote kansen voor beide teams. Als Veritas te gemakkelijk de 2-1 mag maken, laat Schaesberg vervolgens karakter zien. In tegenstelling tot de laatste 2 wedstrijden, geeft de ploeg niet op en gaat pop zoek naar de gelijkmaker. het was mooi om te zien dat de ploeg blijft strijden voor elkaar en een goed resultaat. Dit werd uiteindelijk ook beloond. Ronald Geuskens straft een fout in de opbouw bij Veritas, subliem af, 2-2. Schaesberg dringt nog wel verder aan, maar het blijft 2-2.

Eindelijk weer eens een dik verdiend puntje, waardoor het gat naar De Val nu 4 punten is geworden met nog 3 wedstrijden te spelen. Een opsteker voor de ploeg wat er toe moet leiden dat we op een goede manier de nacompetitie bereiken.

Met dank aan V.V. Schaesberg voor dit wedstrijdverslag.

Meer informatie over V.V. Schaesberg vindt u op: http://www.vvschaesberg.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk