DAMES VCL BLIJVEN NIET IN DERDE DIVISIE

Een nipt niet geslaagde missie voor de dames van VCLandgraaf. Weliswaar net niet, maar helaas onvoldoende succesvol werk werd er afgeleverd te Gennep in het afgelopen weekeinde.

Lambert Rinkens, Landgraaf 22 april 2019, 17:42

Het spande erom bij de dames van Volleybal Club Landgraaf, degradatie of klassenbehoud was de inzet. Het laatste was gelukkig de uitkomst van hard werken, motivatie en teamwork.

Tijdens de PD wedstrijden in de Pica Mare sporthal te Gennep wist het damesteam zich op het randje van de sportieve afgrond. Winst tegen de Flamingo’s 56 met met 2-0 in de eerste ronde. Een volgend verlies zou echter dodelijk zijn. Dat zorgde voor de nodige spanning op meerdere fronten tegelijk.

Het team ging met 1-2 onderuit in de tweede wedstrijd tegen Somas-Activa 4. De laatste set ging net met 16-14 verloren. Hiermee kwam het degradatiespook dus te kortbij. Volgend seizoen dus verder in de promotiedivisie.

Meisjes B voor tweede maal kampioen in 1 seizoen

De toekomst voor het vrouwenteam ziet er daarentegen positiever uit. VCL beschikt blijkbaar over aardig wat aanstormend talent. Het team Meisjes B wist voor de tweede keer kampioen te worden in één seizoen.

In de eerste seizoenshelft legden de meiden ook al beslag op het kampioenschap. Dit wisten zij op bijzonder puike wijze in de tweede helft van het seizoen wederom te evenaren.

Dat zorgde voor een terecht trotse vereniging en nog trotser coach Lieke Vorage, trainers Dylan en Harry èn team. Of en hoe verder in het komende seizoen zal nog overlegd moeten worden maar een absolute topprestatie in dit seizoen was het twijfelloos!

Meer informatie over VCL vindt u op: http://www..vclandgraaf.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk