PARKSTAD LIONS JUNIORS STARTEN SEIZOEN VOORTREFFELIJK

ARX ICT Parkstad Lions is de naam voluit. En de junioren draaien de gaskraan al aan het beging van het seizoen vol open. Op bezoek bij de Parkstad Lions in Heerlen.

Lambert Rinkens, Landgraaf 10 april 2019, 18:18

Het sportpark aan de Varenbeuk biedt op deze dinsdagavond een Amerikaanse aanblik. De Parkstad Lions hebben er in de avonduren hun training.

Landon Henderson en Holger Reinhardt hebben er zichtbaar hun plezier aan. De beide trainers van de junioren weten dat ze een sterk team hebben. Een heel sterk team dit jaar. De Juniors wisten op 30 maart de Limburg Cup in Maastricht te winnen en afgelopen zaterdag werden de Cardinals uit Oss verslagen. Een meer dan veelbelovende start van het seizoen.

De Duitse pers is vandaag ook aanwezig. TV zender AZ uit het naburige Aken interviewt coach Holger Reinhardt. Dat de Parkstad Lions over een veelbelovend Junior team beschikken is dus ook over de grens bekend.

Een andere reden voor de Duitse aanwezigheid is de zoon van de coach, Bjarne Reinhardt. Die speelt als international bij de Duitse nationale jeugdteam en vertrekt binnenkort met die selectie naar de Dominicaanse Republiek.

Het team beschikt verder over drie spelers die zich voor de Little League gekwalificeerd hebben. En tot slot is er ook sinds korte tijd een talent uit Curacao bij het team, Dangelo Valentina.

De concurrentie uit Sittard, Beek, Nuenen, Bergen op Zoom en de anderen zullen nog hun handen vol hebben aan de Parkstad Lions dit seizoen.

Complete sport

Baseball of honkbal is een hele complete sport. Hand-oog coördinatie, reactievermogen, kracht, snelheid, techniek en ook tactisch inzicht zijn slechts enkele van de onderdelen waar spelers over beschikken moeten. En teamgeest, maar die zit er wel in. De Juniors zelf hebben er duidelijk zichtbaar ook hun plezier aan. En of er dan dialect, Nederlands, Duits of Engels gesproken wordt, doet er niet toe. De onderlinge sfeer is meer dan relaxed te noemen.

Overigens is er ook de mogelijkheid om recreatief de sport te beoefenen. Dat geldt dan trouwens voor jong zowel als oud. Neem gerust een kijkje op de sportvelden aan de Varenbeukerweg 60 te Heerlen. Dit kan komend weekeinde ook mooi tijdens een wedstrijd. Aanstaande zondag speelt het seniorenteam thuis om 11.00 uur tegen Maastricht.

Meer informatie over de Parkstad Lions vindt u op: http://www.parkstad-lions.nl


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk