PEE & WUBBEL OVER PESTEN

Harrie Boom is 65 jaar en geboren en getogen te Maastricht. Hij is de schepper van Pee en Wubbel die uitgebreid en heel duidelijk ingaan geven op pesten. Pesten, een thema met impact waar iets aan gedaan wordt.

Lambert Rinkens, Landgraaf 8 april 2019, 16:52

Een boek schrijven willen wel meer mensen, zo ook Harrie Boom. Jaremnlang was het zijn droom, een droom die nu bewaarheid is. Supertrots pop het eerste gedrukte exemplaar van ‘Pee en Wubbel maken van een gewone dag, een bijzondere dag.’ Een boek over pesten.

Iedereen kent wel iemand in zijn buurt die gepest wordt of dat in het verleden is overkomen of zelf is gepest.

Harrie Boom zegt er het volgende over: “… Pesten is verschrikkelijk en het kan een behoorlijke impact in iemands leven hebben. Het kan zelfs zover gaan dat het een zeer trieste afloop heeft. Pesten is ook niet aan leeftijd gebonden. Van jong tot oud, dat zijn de gepeste of zijn zelfs de pesters.”

Het is een moeilijk thema waar de gepesten ook niet meteen over willen spreken. Harrie Boom vervolgd: ” Het is een soort zwart gebied waar men liever niet over praat. Maar is het ijs eenmaal gebroken dan komen de verhalen.Daarom wil ik met dit boek pesten bespreekbaar maken.”

Lees verder onder de afbeelding:

Pee en Wubbel kort samengevat

Pee en Wubbel worden vaak gepest en steeds door dezelfde pesters. Op een dag krijgen zij er schoon genoeg van en trekken zich terug in hun stalletje. En samen gaan ze enkele plannetjes bedenken om de pesters terug te pakken, zodat zij ook eens kunnen voelen hoe het is als je gepest wordt.

Pee en Wubbel willen daarom met dit boek, dan ook de volgende boodschap overbrengen;

PESTEN IS STOM EN HELEMAAL NIET LEUK

Harrie Boom heeft er bewust voor gekozen om geen personages maar dieren de hoofdrol te geven. Personages leiden er heel gauw toe om er zich mee te identificeren, dieren daarentegen stukken minder.

Verder is er nog iets bijzonders aan de hand met dit boek. Pesten is niet aan een plek of plaats gebonden. Harrie Boom nam de keuze om het boek in het Nederlands en het Maastrichts dialect te laten publiceren. Zodoende komt het dialect ook extra onder de aandacht en kunnen de kinderen in Maastricht het ook nog eens in hun eigen taal lezen waarmee het dialect nog eens gestimuleerd wordt.

Een andere bijzonderheid is de illustratie. Deze werd gemaakt door Harries oudste dochter Angelique van Thor – Boom. Een combinatie van samenwerken die ook niet alledaags is.

Het belangrijkste voor Harrie Boom is overigens dat Pee en Wubbel een bijdrage leveren om het pesten bespreekbaar te maken. Een aanrader dus voor iedereen en wellicht voor scholen in het bijzonder.

Het boek is te bestellen via de Facebook pagina: http://www.facebook.com/Pee-en-Wubbel-472816926460015/

Of via de website: http://www.wiwatwaarweg.com

Verder kan men een mail sturen door volgend adres over te nemen: peeenwubbel@gmail.com


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk