RAY DERA: NAAR AMERIKA, TERUG, NAAR AMERIKA EN WEER TERUG!

Ray Dera heeft wel een heel apart verhaal te vertellen. Eigenlijk heeft hij meer dan één verhaal. Maar laten we bij het begin beginnen.

Lambert Rinkens, Landgraaf 7 april 2019, 18:50

Eygelshoven, de Tin Star Saloon aan de Laurastraat. Het was ooit A genne Komme’. Maar sinds november verleden jaar wordt het café nu gerund door Ray Dera. Hij probeert de zaak weer nieuw leven in te blazen. Ray Dera is een muziekliefhebber in hart en nieren en de Tin Star Saloon is dan ook precies wat Ray hebben wil.

In de zaal van het café zijn de muren opgesplitst in twee delen. Een deel herinnert aan het Western gedeelte toen hij in Santa Fé, New Mexico, een saloon had en het andere gedeelte aan het muzikale verleden van Ray. En een muzikaal verleden heeft hij wel degelijk.

Hij toerde als roadmanager met Shaka Kahn en leerde in die tijd een ware massa aan top muzikanten kennen. Muzikanten die bijvoorbeeld met David Bowie op tournee gingen en dan heb je dus echt wel iets in je mars.

Ray is in New Yersey geboren op nog geen 20 minuten van New York. Zijn ouders emigreerden in de jaren 50 naar de V.S. Ray’s vader wilde niet dat zijn zoon (Rayś oudere broer) in de mijn zou moeten gaan werken. Hij koos voor een baan bij een gasbedrijf in New Jersey. Ray werd enkele jaren later geboren.

Later kwam Ray’s ouders weer terug naar Landgraaf, naar Nieuwenhagen in de Burgemeester Jongenstraat om exact te zijn. Dat ging echter niet helemaal zoals zijn vader het wenste en dus verkasten zij weer naar de V.S.

Ray had echter de smaak te pakken en bleef regelmatig naar het Landgraafse terugkomen en bovendien liggen zijn roots nu eenmaal hier. De naam Dera zal menigeen echt behoorlijk bekend in de oren klinken. En de link tussen muziek en Dera idem dito. De familie van Ray stamt oorspronkelijk uit de wijk Voort waar zij een café hadden.

De appel valt ook hier niet ver van de stam. Nu heeft Ray de Tin Star Saloon waar volgende week vrijdag 12 april een topper op zal treden: Neal Black & the Healers.

Neal Black is echt een top gitarist met een waslijst aan grootheden waar hij mee gewerkt heeft; Chuck Berry, Popa chubby, Lucky Peterson en ga maar door. En die man treed dan op in een café in Eygelshoven. Waarbij we wel een opmerking moeten plaatsen; als het aan Ray Dera ligt gaan er in de toekomst wel vaker toppers optreden in de Tin Star Saloon. Toppers uit de V.S. naar hier, dan weer terug, weer naar Amerika en weer terug.

Meer informatie over de Tin Star Saloon vindt u op: http://www.facebook.com/pg/TINSTARSaloon/posts/?ref=page_internal

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk