MET 105 DE OP ÉÉN NA OUDSTE VAN PARKSTAD

En de oudste inwoner van Brunssum èn de op 1 na oudste van Parkstad en dat sinds vandaag met 105 jaar. Helena Santing-Krikken blijkt een oersterke dame te zijn. Een reportage.

Lambert Rinkens, Landgraaf 30 maart 2019, 19:28

Het is nog net randje Brunssum, Zorgcentrum Emmastaete, waar vandaag een wel heel bijzondere verjaardag gevierd gaat worden. Helena Santing-Krikken viert in het zorgcentrum haar 105de verjaardagsfeestje. En dat mogen we ruimschoots bovengemiddeld noemen.

Op de afdeling waar de jarige in het zonnetje gezet gaat worden gaat het nog gewoon allemaal zijn gangetje. Mensen genieten nog lekker van hun ontbijt. Verzorgend personeel is druk in de weer om het de mensen naar de zin te maken en enkelen van hen hebben de ruimte al voorzien van ballonnen, bloemen en verwijzingen naar de aparte 105.

Zo langzamerhand nemen de bewoners dan allemaal hun plekje in en begeven zich aan de koffie en thee en plotsklaps is de 105- jarige Helena ook present. Net zo plotsklaps verschijnt waarnemend burgemeester Leers inclusief de bloemen natuurlijk.

Er volgen de felicitaties, nog meer bloemen èn de verplichte taart. En ook die is bijzonder. Het zal de banketbakker echt niet iedere dag gebeuren dat hij of zij een 105 op de taart mag zetten.

Helena Santing-Krikken woont sinds 1947 in Brunssum. In dat jaar kwam ook zij uit het Drenthse Hoogeveen naar Limburg, net als een jaar te voren haar man. Hij zocht hier in Limburg een baan en vond deze als houwer op staatsmijn Hendrik. Een groot deel van hun leven woonden beiden aan de Venweg naast diezelfde Hendrik.

Waarnemend burgemeester Gerd Leers liet het volgende weten: “We hebben in Brunssum een fiks aantal 100- jarigen. Dat is hoopgevend, vooral als we naar mevrouw Helena Santing-Krikken kijken en zien hoe fit zij nog is op deze uitzonderlijk hoge leeftijd. Zij is een heel sterke vrouw.”

Een bijzondere dag in en voor Helena Santing-Krikken, haar familie alsmede ook voor Brunssum. Overigens ook een bijzondere en heel sfeervolle dag in het zorgcentrum.

Fotografie: Lambert Rinkens, De Landgraaf Courant

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk