‘NEEM DE BENEN 2.0!’ UIT DE STARTBLOKKEN BIJ STB

Gisteren was er dan de informatieavond voor ‘Neem de benen 2.0! ‘ bij Sport- en Trimclub Brunssummerheide, STB. Belangstelling volop voor een goed voorbereide avond. En die voorbereiding daar gaat het net om.

Lambert Rinkens, Landgraaf 16 maart 2019, 06:41

Bei d’r Joep, Sportpark Terwaerden. Het is 20.00 uur als we het zaaltje betreden waar de informatieavond van STB plaatsvindt. We hebben geluk, er is nog welgeteld een stoel over. Het is niet de grootste zaal en vol is vol. Inderdaad niet de grootste zaal maar de opzet is geslaagd. Er zijn dertien mogelijke nieuwe leden en dat op één avond is dus precies dat waar de meeste verenigingen van dromen.

Lang getreuzeld wordt er niet. Het zal wel aan het feit liggen dat het een sportvereniging is maar de organisatie schiet dus inderdaad uit de startblokken. De trainers Wim van der Linden en Leo Qauedflieg stellen zich voor en geven tekst en uitleg over de trainingsschema’s. zr srtellen echter niet alleen zich zelf voor. ook STB als vereniging komt aan bod.

Enkele feiten en feitjes:

  • 280 leden (waarvan 80 jeugdleden)
  • Men draait volledig op vrijwilligers
  • Men ondersteunt maatschappelijke initiatieven; Samenloop voor Hoop, Biesloop
  • Sporten bevorderen: ‘Neem de benen’, atleticchamps, Clinics op scholen
  • Vertrouwenspersonen (VOG/vrijwilligers)

Neem de benen 2.0!

Waarom “Neem de benen 2.0! en wat is het? natuurlijk wil STB graag nieuwe leden erbij hebben, welke vereniging wil dat niet? Maar STB neemt met ‘Neem de benen 2.0!’wel een stap die meer dan welkom is.

De vereniging zet niet alleen maar in op nieuwe leden. Het is vooral zaak om mensen aan het sporten te krijgen èn dat wel op een verantwoorde manier. Op geblesseerde sporters ligt niemand te wachten. De vereniging niet, de familie en omgeving van de sporter niet en de de sporter zelf al helemaal niet. Voorkomen is dus beter dan genezen.

STB wil dus uiteindelijk het volgende doel bereiken: deelnemers op een verantwoorde manier kennis laten maken met de loopsport d.m.v. een breed trainingsaanbod met als uiteindelijk doel het lopen van 10 kilometer in een uur na een jaar en daardoor te kunnen aansluiten bij de reguliere trainingen van STB.

Het hoe? Dat moet gebeuren met een verantwoord trainingsschema bestaande uit looptraining en zaaltraining. Daar zullen de nodige trainers bij betrokken zijn. Het is echt wel meer dan lopen alleen. Warming up, de kern training, kracht, conditie, snelheid en dan de cooling down.

En dan is er nog een belangrijk iets waar ook over nagedacht mag worden. Je doet het binnen een vereniging. Je kunt natuurlijk lekker alleen een parcours afleggen maar dat kan minimaal net zo lekker binnen een groep.

Er is nog een bak aan verdere informatie. De lage contributie, de vele trainingsmogelijkheden et cetera. Neem gerust een kijkje op de site en/of neem contact op met de vereniging via: http://www.stblandgraaf.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk