LEKKERE & FRISSE WIND WAAIT DOOR DE BELVAUER

We zitten nu toch eenmaal in de carnavalssferen dus bij deze. Michelle Breure en Eddy Beckers zwaaien sinds enkele maandjes de scepter in Sfeercafé Belvauer. Tijd voor een bezoekje en enkele vragen.

Lambert Rinkens, Landgraaf 25 februari 2019: 19:45

Het café lijkt er eeuwig en altijd al geweest te zijn. Althans zo lijkt het. Men zal echt jaren en jaren in de tijd terug moeten om dat exact uit te spitten. maar dat hoef in dit geval niet. Punt is dat er nu Michelle en Eddy met frisse energie èn ideeën achter de bar en in de keuken staan.

Michelle is opgegroeid in Schaesberg, Eddy komt uit Geleen en zij wonen nu in Leenhof. Beiden hebben de horeca opleiding gevolgd en weten precies hoe haasje hupt. Ervaring zat op en dan niet alleen achter de bar en dan bedoelen we niet dat ze continu doorzakten aan voorkant van de bar.

Het verhaal van Michelle en Eddy begon aan de andere kant. Daar plaatste Michelle voor enige tijd aan de bar de opmerking: ” … Ik zou eigenlijk wel mijn eigen horecazaak willen hebben. ..” En dan gebeurd het onvermijdelijke. Dat werd opgepikt door Margaret en zie daar: na een periode van wikken en wegen èn plannen was het op 10 september van verleden jaar zo ver. Sfeercafé Belvauer had een nieuwe trotse eigenaar met nieuwe en frisse ideeën..

Kijken we dan naar Eddy. Daar begint het verhaal ook niet achter de bar. Zijn passie ligt voor een groot deel in de keuken. Hij heeft jarenlang in het top-sigment van de keukens gestaan. En ook bij hem zitten er die frisse ideeën in. Beiden hebben een visie over wat en hoe het er komen moet. En dan op hun eigen wijze.

Het zit in de eigen wijze. Alleen al de manier waarop er over gesproken wordt verraad de energie en overtuiging die erin zit. Op 18 maart moet de zaak er zo staan zoals zij het willen zien. Het interieur krijgt een andere uitstraling. Nee, geen design. Gezelligheid maar wel apart. Er komt een grote bank in die de hele zaak een andere look gaat geven. Ook het interieur moet een nieuwe eigen uitstraling krijgen. Maar dat is lang niet het enige.

Het sfeercafé gaat vanaf dan ook in de ochtenduren de deuren openen. Overdag kan er dan lekker geluncht worden vanaf 11.00 tot rond 17.00 uur. En met Eddy’s achtergrond zou dat weleens heel goed in de smaak kunnen vallen. Alhoewel ‘zou kunnen’ Eddy’s kunnen geen recht doet.

Eddy weet waar hij over heeft. Hij zegt het zo: “We gaan werken met echt goede producten. Vers en van topkwaliteit. We werken nu al veel samen met slagerij Reumkens. En ook hij wil alleen topkwaliteit. Hij (slager Reumkens) heeft zelf zijn eigen dieren en weet dus precies hoe de kwaliteit daarvan is. We letten er ook op dat de producten zo veel mogelijk uit deze streek komen. Kwaliteit staat gewoonweg voorop. Daar gaan we geen concessies in doen. Topkwaliteit waar we dan een eigen creatieve draai aan geven. Dat betreft dan een lendenstuk, een paté of een stukje bloedworst. Je kunt van alles iets bijzonders maken.”

Michelle gaat verder: “We combineren het verder ook met de speciaal bieren. Ook daar willen we meer aandacht aan gaan schenken en gaan we gerechten maken die er speciaal bij passen. In de horeca staat het nooit stil en daarin moet je mee. Je moet je blijven ontwikkelen. En de speciaalbieren dat werkt ook goed na de lunchtijd. We hebben hier meerdere verenigingen. De hoornblazers zijn dan een leuk voorbeeld. Zij kunnen echt gezellig genieten van een speciaal biertje. En wat de zaal betreft, ook daar zijn beide heel mooi te combineren. Bij feesten en partijen beschikken we dus over de mogelijkheid om iets speciaals te kunnen bieden. Maar dan wel op onze eigen wijze.”

Op 18 maart zal sfeercafé Belvauer haar deuren dan ook overdag openen. Een dag eerder is er de officiële opening in een iets meer besloten sfeer. Dit zal tot rond 17.00 uur duren. Dan gaat de zaak aan een nieuw tijdperk beginnen en is een ieder welkom.

Lees verder onder de afbeelding

En ja, dat zullen lange dagen gaan worden. Maar dat hebben beiden er meer dan graag voor over.

Meer informatie over Sfeercafé Belvauer vindt u op: http://www.facebook.com/pages/Sfeercafé-Belvauer-289500628481367/

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk