KINDERCARNAVAL EN MEER BIJ RKSV SYLVIA

Kindercarnaval, swingende jeugd en een volle bak meer stond er afgelopen weekend op het programma bij RKSV Sylvia. En dan is er ‘Op d’r berg’ aardig wat te beleven én te vieren. Een reportage.

Lambert Rinkens, Landgraaf 18 februari 2019, 16:32

We zetten de wagen op de parkeerplaats onder aan de berg. En op weg naar de kantine van RKSV Sylvia zien we eerst datgene wat steeds weer opvalt bij deze vereniging. Het is een van de mooist gelegen sportterreinen die er te vinden is. En er valt nog iets op. Het is kindercarnaval maar voetbal blijft voetbal en er wordt dus ook gevoetbald. Weliswaar geen wedstrijd maar geef kinderen een grasveld, een bal en verkleed of niet er wordt gevoetbald op het veld.

In de kantine wordt het tegelijkertijd alsmaar voller en gezelliger. Iedereen kent iedereen en kindercarnaval of niet de ‘grote mensen’ gastverenigingen komen op bezoek en vieren volop mee. Alles op zijn tijd echter. Het draait nu om de kinderen, carnaval en het plezier dat zij er aan hebben. Dat zit dan mooi gebeiteld want zelfs de allerkleinsten swingen al danig mee.

Echter, bij een nieuw seizoen hoort ook een nieuwe jeugdprins- of prinses. Dat heeft minder leuke gevolgen voor jeugdprins Jelle I. Hij beleefd zijn laatste dag als jeugdprins. Hij kan wel terugkijken op een mooi en geslaagd seizoen. Hij en zijn ouders worden dan ook danig in het zonnetje gezet door de vereniging. Vraag die dan nog rest is: wie wordt de nieuwe?

Inmiddels is het een drukte van belang in de kantine. Maar hoeveel plaats heb je nodig om een nieuwe jeugdprins- of prinses uit te roepen? Niet veel dus. En veel tijd heeft men bij RKSV Sylvia daarvoor ook niet nodig. Veel plichtplegingen gaan er niet aan vooraf. Een met zwart doek afgedekte wagen wordt naar binnen gereden, korte inleiding en voordat je het weet ben je een nieuwe jeugdprinses rijker: een stralende Danee I komt achter het doek te voorschijn om flink te scoren in haar nieuwe seizoen met de nodige hulp van haar vriendin en adjudant Lieke Reintjes.

Volgens alles zal dat geen probleem worden. Jeugdprinses Danee I is meer dan sportief aangelegd. Haar ouders Esmeralda en Walid Daniels laten het volgende weten: “Danee heeft nog meer sportieve hobby’s buiten het voetbal. Paardrijden en kick-boksen. Bij haar is meer dan genoeg energie voorhanden.” Trotse ouders en nóg trotsere opa en oma en dat mag iedereen weten ook. En terecht. Allleen rijst er dan altijd een probleem. hoelang weet je dat en hoelang moet je het dan verzwijgen? Wat die geheimhouding betreft: zij allen wisten al sinds het carnaval van vorig jaar dat Danee het dit jaar ging worden. Geslaagde missie dus.

De Raad van Elf van RKSV Sylvia krijgt er dus nog de handen vol aan om de energieke Danee bij te benen. En dan blijft het niet eens bij de sport. Ook muzikaal gaat het een knalseizoen worden.

De drummer van de Stuben Buben maakt plaats voor de aanstormende jeugd. Jeugdprinses Danee I is nog maar enkele uren geïnstaleerd en ze geeft meteen de maat aan. De toon is gezet. De Stuben Buben, de gasten in de kantine en RKSV Sylvia gaan een seizoen beleven op de maat die Danee I aangeeft.

Het verhaal kreeg op dezelfde dag echter ook nog een nèt iets groter vervolg. Waarover later meer.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk