LANDGRAAFS MANNENKOOR & HET PROJECTKOOR ‘DO YOU REMEMBER’

Het Landgraafs Mannenkoor, the Moody Blues, Simon & Garfunkel of onder andere The Beatles verenigd in het ‘Do you Remember’ project. Iedereen kan ze meezingen ook al denken sommigen dat ze het niet kunnen. Het LMK en het project bieden hierin uitkomst. Tekst en uitleg.

Lambert Rinkens, Landgraaf, 6 februari 2019, 19:20

Mannenkoren maken al meer dan 100 jaar deel uit van de cultuur in iedere Limburgse stad of groter dorp. Het Landgraafs Mannenkoor is de laatste jaren uitgegroeid naar 70 zingende- en 120 leden in totaal. Echter is het een van de weinige koren die groeit. De vergrijzing en tanende belangstelling bij jongeren zorgen voor een steeds moeilijkere situatie bij een aantal mannenkoren in Limburg. Er volgde dan ook een oproep van de voorzitter van het Koninklijk Nederlands Zangverbond, Herman Janssen om hier iets aan te doen. Het initiatief dat Herman Janssen presenteerde (oprichting van projectkoor gericht op jongere generatie zangers) werd opgepikt door het LMK. Het project ‘Do you Remember’ ontstond.

The Moody Blues, Simon and Garfunkel of The Beatles. Tophits die al generaties meegaan en al jaren in je geheugen zitten, die je gewoon kunt meezingen. Muziek die duidelijk herinneringen oproept. Om de teksten daadwerkelijk mee te kunnen zingen kun je terecht bij het Landgraafs Mannenkoor. Deelname is gratis en ervaring niet vereist. Je hoeft dus geen geoefende zanger te zijn om aan het project deel te nemen.

Het project

Om meer mannen kennis te laten maken met mannenkoormuziek keert het LMK terug naar de sixties, seventies en eighties. Welke muziek stond toen op de hitlijsten? Wat zong de jeugd van toen? De mooiste hits van toen staan centraal bij het project ‘Do you Remember. De kans voor mannen die nog nooit iets gedaan hebben met zang om er nu gratis iets aan te doen.

Geen ervaring

Het mooie van het project is dat je echt geen geoefende zanger hoeft te zijn Dirigent Jules Luesink maar ook de zangers van het LMK zullen hun uiterste best doen om deze mannen te laten merken dat zingen ook voor hun is weggelegd. Ieder projectkoorlid krijgt een ‘buddy’ die hem wegwijs maakt in het koor.

Grandioze finale

Het project wordt afgesloten met een grandioze finale in ’t Cultuurhuis of in Multifunctioneel Centrum ‘An d’r Put’. Begin juli 2019. het projectkoor Do you Remember laat dan samen met een echte rockband horen wat zij na een relatief korte tijd geleerd hebben. En dat wordt een geweldige revival! Alle reden dus om aan dit project mee te doen!

Repetities en aanmelden

De repetities vinden plaats op de vrijdagavond vanaf 19.30 tot 20.30 uur in het Multifunctioneel Centrum ‘An d’r Put, Pastoor Scheepersstraat 5 in Landgraaf. Aanmelden kan telefonisch: 06 46746914 of 045 53219910 Mailen naar de voorzitter van het LMK, Hans Erfkemper mag ook: hans.erfkemper@gmail.com . Kent u een van de leden van het LMK dan mag u zich natuurlijk ook via hem aanmelden voor het projectkoor Do you Remember.


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk