HET JAARLIJKSE BC TRILAN CLUBTOERNOOI

Gisteren vond er het jaarlijkse BC Trilan Clubtoernooi plaats en de deelnemers kregen het echt niet cadeau. Ondanks de te winnen prijzen schijnt dit echter niet het belangrijkste te zijn bij de vereniging. Van onze verslaggever.

Lambert Rinkens, Landgraaf 4 februari 2019, 17:25

Het gaat de hele dag door. De deelnemers van het toernooi komen er niet vanaf met een partij. Meerdere partijen en dat in de wetenschap dat er al een aardige conditie nodig is om een partij af te werken. Het veld mag dan niet het formaat van een tennisveld hebben maar ondanks het kleinere oppervlak is het een constant heen en weer waarbij ook de nodige lenigheid aan te pas komt. Allesbehalve een cadeautje dus. Niet voor niets dat de vereniging dan ook het nodige fruit verstrekt en daar zitten opvallend veel bananen bij. Ook dat hoort bij een toernooi.

Dit doet echter niets af aan het plezier dat er duidelijk aanwezig is. Buiten dat echter zijn er echter nog een paar zaken opvallend. De sfeer is goed, gezellig of eigenlijk het best als familiar te omschrijven. En dat gaat van de allerkleinsten tot de iets ouderen die bij de leiding en ook bij het publiek te vinden zijn. Ook daar gaat het er relaxed aan toe.

Een ander opvallend gegeven betreft het feit dat BC Trilan er bewust voor kiest om de verantwoording steeds afwisselend bij andere leden in handen te leggen. Al doende kunnen dus steeds meer leden ervaring opdoen in organisatie en afhandeling van het te verrichten werk. De leden krijgen dan steun van een van de bestuursleden zodat er altijd de nodige ervaring als back up is. Ditmaal lag de verantwoording bij Chantal Mennens, Macey Hanssen en Miquel Waterreus met ondersteuning van bestuurslid Andy Cremers.

Het toernooi

Natuurlijk wil iedere sporter graag de winst pakken en zo ook vandaag in Sporthal Ter Waerden. Vanaf de aller jongste deelnemers tot aan de oudste spelers toe. Presentjes worden er niet gegeven. Sommigen zijn iets feller dan anderen maar ook dat is de sportwereld normaal maar het is fair en sportief. Het verschil tussen een clubtoernooi en competitie is echter dat dit een ander meer persoonlijk gewicht heeft. Iedereen kent iedereen en wie wil er dan niet liefst de beste zijn?

Helaas kan echter niet iedereen met de wisselbeker onder de arm naar huis gaan. Maar ook de anderen ontvangen een prijs en een aandenken aan deze dag.

Lees verder onder de afbeelding

De winnaars:

 • DS Bad-mini-ton: Stan De La Haye-Gyano Verbrugge
 • VE Jeugd U11-13: Aneesha Philipiah
 • DS Jeugd U11-13: Aneesha Philipia
 • ES Bad-mini-ton: Max Wanders
 • MEC/D Selectie: Julian Veldhuizen
 • VE C/D Selectie: Jenell Stok
 • ME-Jeugd U15-17: Jort Holka
 • ME A/B selectie: Ayham Alazizi
 • MD A/B + C/D + SH: John Cörvers/Kay Raadschelders
 • VE Jeugd 15-17: Jeslyn Jongboom
 • DS Jeugd U15-17: Jort Holka
 • ME Jeugd 11-13: Kai Riedl
 • ME C/D Selectie: Julian Veldhuizen
 • VE C/D selectie: Jenell Stok
 • ME Jeugd U15-17: Jort Holka
 • VE Jeugd U15-17: Jeslyn Jongboom
 • VE A/B selectie: Macey Hanssen
 • VD A/B + C/D + SD: Nathalie Cremers-Scholtes/Jenell Stok

Al met al een zeer geslaagd clubtoernooi met meer dan een winnaar.

Meer informatie over BC Trilan vindt u op: http://www.bctrilan.nl

Fotografie: De Landgraaf Courant

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk