EXPOSITIE NICOLE PETERS & ARLAQUE DE CLERQUE

Er gebeuren natuurlijk een hoop zaken in het Burgerhoes en daar horen onder Andere de exposities bij. De komende weken is er werk te zien van kunstenaars die exposeren in samenwerking met Galerie Ipomal.

Lambert Rinkens, Landgraaf 2 februari 2019, 14;26

Nicole Peters

60 x 60cm

Nicole Peters is een ‘oude’ bekende bij Galerie Ipomal en haar volgers. Afkomstig uit Brunssum met al aardig wat exposities op haar naam: ‘Vrouwen gaan voor’of Vrouwen gaan verder’. Nicole zegt het volgende over haar werk: “Eind jaren 80 startte ik met schilderen in ’s Hertogenbosch. Mijn beginnerswerk is vooral abstract. Later experimenteerde ik met de figuratieve, verfijnde manier van schilderen. Alles wat tussen deze twee uitersten ligt wil ik ervaren. Ik wil ontdekken wat me het meest inspireert en uitdaagt. Mijn huidige werk is een combinatie van meerdere technieken. Mijn kunst mag iets ondefinieerbaars hebben, waardoor het werk een mystiek karakter krijgt. Dat gegeven trek ik door in collages, objecten en installaties met heel hedendaagse onderwerpen.”

Arlaque de Clerque

Lees verder onder de afbeelding

Bij Arlaque de Clerque komen we in een heel ander schuitje terecht. “Portretten”, maar niet zo maar portretten. Fotografie in combinatie met schilderkunst. Samengevoegd in een werk. En daar zit een verhaal vol emoties aan vast. De portretten zijn eigenlijk ontstaan uit frustratie. Motivatie en inspiratie verschillen per kunstenaar hemelsbreed en dat is een meer dan welkom gegeven. Arlaque heeft in het verleden de camera flink in de hand gehouden en zo’n beetje alles wat wat mens is geportretteerd. Dat levert nu een basis. Maar helaas bestaat er zoiets als portretrecht en dat belemmerd het exposeren. Dat resulteerde in een haat-liefde verhouding met de fotografie. Door de combinatie van fotografie-schilderkunst heeft zij haar drijfveer -de liefde voor de portretkunst- weer hervonden. De imponerende werken zijn ruw, puur, eerlijk, echt, oorspronkelijk en confronterend. Maar dat geeft ze tevens een verfijnd inzicht in de geportretteerde. Het werk biedt de kijker de gelegenheid om zich over te geven aan de gelaagdheid die het werk haar autonomie verleend.

Bron: Galerie Ipomal

Fotografie: Galerie Ipomal


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk