TANKSTATION HOVENSTRAAT IN DE TOEKOMST ONBEMAND

Nog slechts enkele dagen en het tankstation aan de Hovenstraat in Landgraaf is niet meer wat het was. Onbemand heet dat dan. En dan zullen er enkele welbekende gezichten wegvallen.

Lambert Rinkens, Landgraaf 28 januari 2018, 19:55

Op 5 juni 1987 maakte de gemeente een akte op over de verkoop van het stuk grond in de Hovenstraat. Enige tijd later was er het tankstation. De voormalige EDAH werd tankstation met wasstraat en winkeltje.

Maar het tankstation was en is er nu dan ook een kleine drie decennia lang. Bemand dan wel en dat is na komende donderdag dus anders. De medewerkers, vast of invallers, zijn er dan niet meer. De vaste kern bestond jarenlang uit Astrid en Gé. En daar hebben al die tijd de nodige bezoekers wel een korte of langere babbel mee gehad.

De laatste dagen wordt het tankstation door Cyrella Arendts bemand. Sinds een jaar valt zij ook in op de Landgraafse locatie. Zij laat weten: “Zelf sta ik normaal gesproken in Hoensbroek. Daar zal ik ook verder gaan. Astrid vindt het trouwens heel jammer. Zij heeft hier jarenlang gewerkt en contacten opgebouwd. Zij zal waarschijnlijk in Brunssum verder gaan.”

Het persoonlijke van het bezoek aan het tankstation valt dus weg. De korte babbel, de service, snel even een snack of wat anders kopen gaat of is er dan niet meer. Onbemand, of iedereen er blij mee is valt te betwijfelen.

Fotografie: De Landgraaf Courant

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk