‘NEEM DE BENEN 2.0’ KOMT ERAAN BIJ STB LANDGRAAF

Dat bewegen gezond is weten we allemaal. En dat verantwoord bewegen gezonder, leuker en wijzer is, is ook vrij voor de hand liggend. Maar hoe en waar doe je dat het beste? STB Landgraaf heeft daar een speciaal project voor: ‘Neem de benen 2.0’. Dat vraagt voor uitleg.

Lambert Rinkens, Landgraaf 22 januari 2019, 16:19

Vooraleer de tekst en uitleg gegeven wordt eerst de felicitaties aan STB Landgraaf voor haar nieuwe website want die mag er wezen! Nu is echter niet alleen de website een bezoekje waard, ook de vereniging zelf is dat. En vooral nu. We zitten nog vers in het nieuwe jaar en dat is hét moment om de benen in beweging te zetten. Maar hoe doe je dat het beste en het leukste?

Eerst en vooral wil je dat het leuk is en dat is allesbehalve een probleem. Binnen het project ‘neem de benen 2.0’ wordt je door STB Landgraaf begeleid. Het grootste gedeelte van het hardlopen en vooral de aanloop daarnaar toe doe je dus niet alleen. Je bent in een groep van mensen die allemaal hetzelfde willen: hardlopen op een verantwoorde en leuke manier.

STB Landgraaf besteed dan ook de nodige aandacht aan het voorkomen van blessures. Het project richt zich dus niet alleen op het hardlopen, maar ook op de bewegingsaspecten die ondersteunen bij het hardlopen.

Natuurlijk is dat sneller geschreven dan gedaan en beginnende hardlopers zullen er ook ieder voor zich hun vragen over hebben. Op 14 maart zal er dus een informatieavond worden gehouden waarbij alle aspecten van dit project aan bod komen. De informatieavond vindt plaats “Bei d’r Joep” om 20.00 uur.

De eerste training vindt plaats op 23 maart om 09.00 uur op Park ter Waerden.

Een tip die we wel alvast kunnen geven: maak gebruik van de weken die nu nog resten om te gaan wandelen. Dat hoeven echt geen marathon wandelingen te zijn. Begin gewoon lekker met een afstand waar je jezelf prettig bij voelt. Want dat is de hoofdzaak: het moet leuk zijn. STB Landgraaf pikt dan wel de draad met je op om vandaar uit samen verder te gaan. Dit geldt overigens niet alleen voor jongeren. Het grote voordeel van hardlopen: daar kun je ook op latere leeftijd aan beginnen en tot op hoge leeftijd blijven doen!

STB Landgraaf heeft overigens wel meer nieuws te melden op haar nieuwe site: evenementen, een rubriek voor de jeugd, een rubriek voor de senioren, wedstrijden et cetera. Neem dus vooral ook daar een kijkje: http://www.stblandgraaf.nl

Bron: STB landgraaf

Fotografie: STB Landgraaf


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk