GELETRUIDRAGER NEEMT TIJDENS BERGETTAPE FOTOPAUZE

De gele trui van het Los Vagabundos team lijkt allesbehalve in gevaar te zijn. Tijdens de koninginnerit naar de Cruz de Ferro neemt hij zelfs de tijd voor een fotopauze. Maar de achtervolgers blijven hem onverzettelijk op de hielen zitten.

Lambert Rinkens, Landgraaf 26 september 2018, 21:43

Zoals het een goed sportman hoort te doen heeft Paul, de koploper van Los Vagabundos, lang geslapen. Om 06:15 gaat de wekker en ligt de zwaarste ettape voor de boeg. Sam en Achim bleven in Astorga zoals vooraf afgesproken.

Paul gaat alleen op pad. De man lijkt een te zijn met zijn stalen ros. De handen gekluisterd aan het stuur, de voeten gelijmd op de pedalen. Een geöliede machine die bergop dendert. De benen voelden gisteren al goed en ook vandaag tikt alles als een klokje. De Cruz de Ferro betekent een hoogteverschil van 400 meter, maar het gaat zo gesmeerd dat halverwege zelfs tijd is voor een fotosessie is. En het moet gezegd, het Spaanse landschap vraagt er ook om. Niet veel later, om 09:15 uur,  bereikt Paul de top op 1500 meter hoogte.

Na bergop volgt logischerwijze bergaf. Via Manjarin suist Paul het bergdorpje El Acebo in om via Molinaseca naar Ponfrada te racen. Daar een stop van een uurtje en weer verder richting Villafranca. Maar Paul krijgt er geen genoeg van. Hij plakt er nog wat kilometers aan vandaag. Onstuitbaar dwingt hij de pedalen in de rondte. Hij strandt uiteindelijk bij de herberg in het bergdorpje Vega de Valcarne.

Noodgedwongen is het hier stop voor Paul. De avond valt en in de herberg vindt hij onderdak, een goede maaltijd en een biertje. Via Helly hoort hij dat Hans met Claire de dag erna af reizen om hun in Santiago de Compostela op te pikken. maar er is meer nieuws van het thuisfront: Los Vagabundos wordt tot in Australië gevolgd! Paul bedankt zich als volgt: “Greetings to Down Under en Hou je taai! “

Los Vagabundes zijn als pelgrims per fiets onderweg naar Santiago de Compostela. Daar hebben zij een sponsoractie aan gekoppeld voor Jeugdtheater Landgraaf. Dus: sponsoren mag!

De complete reisverslagen van Paul, Achim, Sam en Hans en hoe te sponsoren vindt u op: http://www.losvagabundos.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk