LOS VAGABUNDOS EN HET KNORRENDE VARKENTJE VAN ASTORGA

Na de Meseta achter zich te hebben gelaten voeren Paul, Sam en Achim, alias Los Vagabundos,  het tempo op. Niet een maar twee berichten dwarrelen binnen vanuit noordwest Spanje. Niet alleen de derailleur van de fiets werkt blijkbaar weer naar behoren.

Lambert Rinkens, Landgraaf 25 september 2018, 22:37

Het is zondag 23 september 2018 en Los Vagabunos doen wat de meeste Spanjaarden ook doen, ze genieten van de de zondag. De Meseta achter de rug hebben is een geruststelling,  maar de zwaarste hellingen liggen nog voor de wielen. Een rustdag lijkt meer dan handig.

Dit betekent echter niet dat zij zich niet verplaatsen. Van A naar B gaat het wel vandaag. Van Burgos naar León om precies te zijn, maar wel met de bus. Er is een schema en ook dat wil zijn zin krijgen.

Sam ziet Burgos wel zitten. Hij beveelt het iedereen aan die van gezelligheid, sfeer, tapas met een koude ‘cervessa’ houdt. Naar het schijnt een ervaringsdeskundige, dus dat moet kloppen. Het ontbijt mag er ook wel wezen vooraleer Los Vagabundos de kaartjes van de bus gaan bestellen.

De bus lijkt een prima idee. Lijkt. Er is echter een klein probleem. Alhoewel, eigenlijk gaat het om enkele problemen. Blijkbaar moeten de fietsen in een fietstas. Dat hadden ze wel even van te voren mogen zeggen. Maar niet getreurd. Ze zijn aan het loket verkrijgbaar, dus dat valt dan nog mee. Maar dan doemt het volgende obstakel al op. De fietsen passen niet in de bus. Of de Nederlandse fietsen zijn te groot of de Spaanse bus is te klein, een van beide. Met het nodige gewurm worden ze er in gepropt. Maar het past wel.

Laat in de avond wordt León bereikt. Wederom een stap verder.

 24 september 2018, León – Astorgas

Achim ziet sterretjes en geniet er duidelijk van. Niets bijzonders overigens. Gewoon een kwestie van op tijd opstaan en uit het raam kijken. Sam vond Burgos wel wat hebben, Achim heeft eerder een zwak voor León. Gisteren kwamen ze te laat om nog echt te genieten van León, maar dat halen ze op deze morgen in. Geloof het of niet, Achims Spaans wordt met de dag beter, althans wat het bestellen van ontbijt en ander voedsel betreft.

Vandaag stappen zij weer op de fiets . Geen gemotoriseerde paardekrachten. De benen en het hoofd mogen vandaag aan de bak. Paul heeft vandaag de gele trui, een demarage en hij flits uit het zicht van Achim en Sam. Deze zetten gemoedelijk de achtervolging in. Revatillering in Chozas de Abajo. Maar de gele trui blijft voorop. Ver voorop.

Om 16:00 uur bereikt het minipeloton de finish. Paul heeft deze blijkbaar met al zijn snelheid over het hoofd gezien. Die zit inmiddels 25 kilometer verderop.

De ettape zit erop maar eist zijn tol. Achim hoort ergens iets knorren. Beestenboel in Astorgas? Niets te zien maar het knort wel degelijk. Het blijkt het innerlijke varkentje van Achim te zijn. De Spaanse kost bevalt hem wel blijkbaar.

Wie Los Vagabundos en hun goede doel, Jeugdtheater Landgraaf, wil sponsoren en de complete ervaringen van de Landgraafse pelgrims graag wil inzien kan terecht op: http://www.losvagabundos.nl

Met dank aan Paul, Achim en Sam, Los Vagabundos.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk