UOW’O2-3 PAKT IN EERSTE WEDSTRIJD DE VOLLE BUIT MET VEELBELOVEND TEAM

De weergoden hadden er vandaag geen zin in. Niet dat UOW’02-3 daar ook in meeging. Bij hun was er wel degelijk de animo om aan de bak te gaan. De rust was al te lang. De zomerstop werd dit jaar wel erg letterlijk genomen door de KNVB.

Lambert Rinkens, Landgraaf, 22 september 2018, 22:25.

De zon is nog geen dag uit het zicht of de herfst slaat vol toe. En hij maakt echt geen uitzondering voor de voetbalvelden. Het is ronduit guur te noemen. Niet iedereen is er op voorbereid. Zelfs de regenjasjes van de jeugd komen er aan te pas. Maar de mannen van UOW’02-3 moeten aan de bak, weer of geen weer. Vandaag openen zij hun seizoen tegen Kerkrade-West 2.

Voor het eerste fluitsignaal beantwoorden twee van de trainers, Lars Dekkers en Sean Brouns nog snel enkele vragen, nadat zij als goede gastheren koffie op tafel zetten.

Hallo Sean, Lars. Jullie zijn de zomerstop goed doorgekomen, zie ik?

Sean en Lars beamen dit lachend en Lars duikt er iets verder in: “Op zich wel. Maar op het eind begint het toch wel te kriebelen. En Sean en ik kunnen het toch niet laten. We spreken er dagelijks met mekaar over. En dat gaat ook wel naar 2 of 3 telefoontjes per dag om het voetbal nog verder te bespreken. Dat kunnen we gewoonweg niet laten.”

Hoe is het met het team, hebben jullie veel wisselingen, veel nieuwe spelers?

 Sean: “Dat mag je gerust wel zo zeggen. We hebben nog maar 6 spelers van het vorige seizoen. Maar anderzijds is dat helemaal niet erg. Het hele team is echt enthousiast. Ze zijn gemotiveerd. En de ‘oudere spelers’ die nemen de jongeren echt goed op sleeptouw. En dat is heel mooi om te zien.

Lars: “We hebben met dit nieuwe jonge team echt goede hoop. In de voorbereiding hebben ze hele leuke dingen laten zien. Daar heeft het team een paar puike wedstrijden neergezet. En er zitten een paar talenten bij. Dat belooft wel wat.

Sean: “We hebben tegen Hoensbroek gespeeld. Die spelen twee klassen hoger en daar speelden de mannen echt goed. Die hebben we weliswaar verloren met 3-2, maar ze speelden echt een hele goede partij. In de laatste 10 minuten gingen we onderuit. Maar wat Lars zegt, het beloofd nog dit seizoen.

En voor vandaag? Het is nooit een leuke vraag voor trainers, maar?

Sean glimlacht maar laat toch weten: “Nee, dat klopt. Nou ja, vooruit dan. We winnen. Na die voorbereiding … en we hebben recentelijk ook nog van ze gewonnen. Wij winnen!”

Lars is iets voorzichter in zijn aanpak: “Dat is altijd koffiedik kijken. Er kan altijd van alles gebeueren. Maar eerlijk gezegd moeten we dat winnen. En daar moeten wij als trainers en team ook vanuit gaan. Dat hoort gewoonweg onze instelling te zijn. Ja, wij winnen.”

De pot

Zoals te verwachten had Kerkrade-West andere gedachten over de uitkomst van de wedstrijd. Niet dat het in het begin veel voor hun mocht baten. Al vrij snel maakt UOW’02 speler Luuk Hermans een eind aan die droom. Na luttele minuten blijken de UOW spelers beter te zijn warm gelopen dan hun tegenstander, 1-0. Het seizoen lijkt goed te beginnen. Echt bij de pakken neerzitten doet Kerkrade-West echter niet.

Voetballend is het niet hoogstaand uit de buurgemeente. Maar zomaar aan de kant schuiven laten ze zich ook niet. Dat mag echter wederom niet baten. Tyrone Plum deponeert het leer voor deze dag de tweede keer in de touwen, 2-0.

Het lijkt de goede kant op te gaan voor de rood-blauwen. Het lijkt, exact. Enige minuten voor rust breekt Kerkrade-West er uit. Lange ballen naar voren is het enige wat ze er voetballend tegenover zetten. Misschien niet mooi, maar in dit geval wel effectief. Kort voor de thee gaat de teller naar de 2-1. En daar hebben Lars en Sean geen zin in. Ondanks het geweldige weer houden ze het in de dug out niet meer. Lars vergeet de lijn zelfs.

Ruststand zou je denken. Maar er is nog iets te vermelden. We hebben het over sport en dan moet dit helaas ook vermeld. Een van de spelers van Kerkrade-West blijkt ondanks zijn 1.95meter niet opgewassen tegen zijn directe tegenstander. De man is te traag en niet wendbaar genoeg. Hij grijpt naar andere middelen. Hij speelt de Portugese stijl, zelf geniepige overtredingen begaan en even later de stervende zwaan spelen. Meer dan irritant en nog onsportiever. Ondanks dat, de thee wordt genuttigd met 2-1.

Na de rust neemt UOW’02 de touwtjes steeds meer in handen. Kerkrade-West moet achteruit, of ze willen of niet. Het schort aan de eindafwerking, maar Kerkrade komt er steeds minder uit. Hoe verder we vorderen, hoe meer de druk wordt opgevoerd. Dat blijkt echter risico’s te herbergen. Een uitbraak en Kerkrade trekt tegen alle verhoudingen in gelijk, 2-2.

Dat is echter wel het moment dat blijkt dat Lars Dekkers en Sean Brouns voor de wedstrijd al het gelijk aan hun zijde hadden. De spelers functioneren als team, ze werken, ze  duwen als team zijnde Kerkrade-West steeds meer in de verdediging. Met alle energie wordt er gewerkt. Geen geweldige combinaties maar knokken voor iedere bal. Kerkrade-West maakt de toneeldoos open en probeert het punt met veel vallen nog te redden. Maar UOW’02 blijft steeds meer druk uitoefenen en slaat twee minuten voor het eind genadeloos toe. In een druk bezette zestien haalt Thijs Middeldorp zijn gram. Het leer slaat in het net., 3-2.

Lars en Sean zullen er vanovond wel een biertje op nemen. Samen. Zo gaat dat bij voetbalvrienden en vooral als ze dat buiten het voetbal ook zijn.

Meer informatie: http://www.uow02.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk