CAVEMAN RUN ACTIVEERT 3000 SPORTIEVELINGEN IN LANDGRAAF

De Caveman Run Landgraaf 2018. Zo, dat is een hele mondvol, maar dan heb je ook wat! Uitdagende parcours vol hindernissen en aardig wat bergop en bergaf. Maar wat is een mens zonder uitdagingen? Een reportage.

 Lambert Rinkens, Landgraaf 15 september 2018, 17: 42

Met zo’n 3000 deelnemers is het een meer dan geslaagd evenement. En volgens de organisatie is het evenement groeiende. Dat is een positief teken. Niet alleen, maar wel hoofdzakelijk jongere mensen begeven zich naar de start om deel te nemen aan een minimaal 7 kilometer lange uithoudingsproef. De afstanden variëren van 7, 10, 14 tot 20 kilometer. De prijzen zijn daar aan gekoppeld, van € 34.50 oplopend tot € 45,50.

Niet echt gratis, maar de organisatie zit ook met aardig wat onkosten in haar pakket. De parcours moeten van te voren in orde gemaakt worden, beveiligd zijn, start en finish moeten met de nodige sanitaire voorzieningen gezegend zijn etc.

Op de deelnemers wacht er dan wel een mooi, afwisselend maar zwaar parcours te wachten.  Joeri Brouwers ui Margraten en Michel Willems uit Epen gaan vol goede moed richting de start. Voor hun is het de tweede keer dat ze aan de Caveman Run deelnemen. De 7 kilometer is voldoende voor deze keer. Echt veel getraind hebben ze niet,dus deze afstand moet volstaan voor vandaag. Maar daar gaat het de twee jonge mannen ook niet echt om. De atmosfeer en vooral de fun staan voorop. En dat is bij het grootste gedeelte van de deelnemers zo.

Velen van hen gaan ook niet echt ‘vol gas’, samen lekker actief bezig zijn en vooral genieten. Daar draait het om. En een ding ervaren de meesten als heel erg prettig: er is geen tijdslimiet. De enige druk aanwezig is de druk die je jezelf oplegt. Dat zorgt voor een heel relaxt gevoel en draagt ook in hoge mate bij aan de gezellige sfeer bij deelnemers onderling.

Een beren conditie is dus geen absolute vereiste, het helpt wel natuurlijk. Maar ook zonder is de kleinere afstand te doen. Een vader en dochter zijn uit Vaals afgereisd, de dochter krijgt het na enkele kilometers steeds zwaarder. Het op en af van de redelijk steile Wihelminaberg wegen bij haar steeds zwaarder. Maar dan is er ineens toch die opmerking: “… als we volgend jaar weer komen, gaan we wel van te voren trainen.” In haar hoofd is ze er dus wel degelijk al bij de volgende keer. En ze zal niet de enige zijn.

Tot slot. Buiten de 3000 actievelingen zijn er ook nog de nodige vrijwilligers aanwezig. Iets waar tegenwoordig heel veel verenigingen en organisaties van afhankelijk zijn. Neem bijvoorbeeld de duikers die vandaag urenlang in de visvijver van Strijthagen ter plekke zijn. De deelnemers nemen er kortstondig een frisse duik. Maar urenlang is wat anders. Zelfs met neopreenpak moeten ze er om de zoveel tijd gewoonweg uit. De duikers van Adios uit Hoensbroek hebben er echter wel hun plezier aan.

Duiker Jos Luijten laat meteen zien dat ook drijven bij duiken hoort. Hij gaat er netjes bij liggen. Maar dat zullen de 3000 strakjes ook wel doen.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk